Shop de leukste DIY kits zelf kaarsen maken

Hoofd uit, handen aan! Kom tot rust een maak iets moois tegelijkertijd. Zelf kaarsen maken is hartstikke leuk om te doen en absoluut niet moeilijk, iedere DIY kit bevat namelijk ook een uitgebreide handleiding zelf kaarsen maken. Kies uit een pakket met droogbloemen, leuke mallen, of gewoon in een potje! De pakketten bevatten altijd duurzame koolzaadwas als basis. 

Zelf kaarsen maken

Ga aan de slag met het zelf maken van eco friendly geurkaarsen! Zelf kaarsen maken is helemaal niet moeilijk, al helemaal niet als je alle benodigdheden in een keer in huis haalt met een kaarsen maken set. Je kunt zelf de leukste kaarsjes maken in allerlei vormen en maten, de refill kit bestaat bijvoorbeeld namelijk uit 1kg koolzaadwas (ookwel raapzaad wax genoemd) en daarmee kun je van bij alles dat vulbaar is een kaars maken! Zelf kaarsen maken is ook een leuk doe-het-zelf pakket om cadeau te geven voor alle creatievelingen in je leven!

Geurkaarsen maken

In alle DIY pakketten werk ik met koolzaadwas, Koolzaadwas is de beste kaars wax die je kunt hebben, hij is namelijk milieuvriendelijk en niet schadelijk voor je gezondheid. Kaarsen wax die paraffine bevat moet je vermijden! Dit is namelijk super schadelijk voor zowel het milieu als je gezondheid. In deze blog vertel ik daar meer over. Ik verkoop en werk zelf ook alleen maar met koolzaadwas dus je zal misschien denken dat ik niet helemaal objectief ben maar ik heb mijn research goed gedaan! Ik heb alle soorten kaars wax onder de loep genomen en koolzaadwas scoort op alle fronten van milieuvriendelijkheid tot goed werkbaar het beste. Koolzaadwax wordt gemaakt van die mooie felle gele bloemen die in de lente in de berm verschijnen. Van de olie uit deze bloemen wordt de wax gemaakt gewoon hier in Europa. Daarom is deze wax ook milieu vriendelijker dan bijvoorbeeld soja wax, deze wordt geproduceerd in Amerika en moet dus eerst nog een behoorlijke afstand afleggen. Deze koolzaadwas is de beste wax om zelf geurkaarsen te maken.

Is zelf kaarsen maken moeilijk?

Het is totaal niet moeilijk om zelf kaarsen te maken! Ik durf zelfs te zeggen dat dit het makkelijkste DIY project by far is dat ik ooit gedaan heb. Het is een kwestie van de koolzaadwas smelten, de lont goed op zijn plaats houden, gieten en afkoelen!

Het is heel leuk om een met een groep vrienden of familie aan de slag te gaan met kaarsen maken. er zit namelijk genoeg tijd in om er een echte activiteit van te maken en het zal voor niemand te moeilijk zijn. Daarnaast kun je de kaarsen allemaal individueel super leuk decoreren en zo kan ieder zijn eigen unieke kaars maken naar eigen smaak!

Zelf kaarsen maken pakket 

In het filmpje hiernaast zie je hoe makkelijk het is om zelf kaarsen te
maken met een DIY 
pakket! Ik gebruik hier een zelf kaarsen maken pakket

met droogbloemen en rozenkwarts.Er kan eigenlijk niets fout gaan, het is juist

hartstikke leuk om te doen!

Het is bijna zonde om deze kaars aan te steken maar ik moest hem natuurlijk

wel testen dus heb het toch gedaan. Wat blijkt: de rand met droogbloemen blijft

intact dus je kunt deze schaal zo vaak hervullen met een een kaarsen hervul pakket

als je wilt!

Kaarsen maken set

Een complete kaarsen maak set is leuk om zowel cadeau te geven als te krijgen! Deze DIY

pakketten zitten in een leuke Daffie's doos en zijn ook volledig eco-friendly. We besteden

veel aandacht aan de verpakking en de handleiding die bij de kaarsen maken set komt, 

iedereen kan het doen!

Neem ook eens een kijkje op deze pagina's hier vind je alle benodigdheden voor zelf zeep 
maken. 
Als je aan de slag wilt met borduren dan vind je 
op deze pagina een compleet borduurpakket

Kaarsen maken in een mal 

Sinds kort hebben we ook een kaarsen maken set met siliconen mallen! Met deze mallen kun je super leuke torso & kubus kaarsen helemaal zelf thuis maken. Het is absoluut niet moeilijk en je kunt de siliconen mallen zo vaak hergebruiken als je wilt. Ook bij dit kaarsen maken pakket komt de online handleiding die je stap voor stap uitlegt hoe je te werk moet gaan. 

Kaarsen maken
IMG_2673_edited.jpg
59DFB126-FEFA-4D69-979E-ED6B74D6FA54_edi
IMG_2627_edited.jpg
IMG_2790 2_edited.jpg
IMG_2576_edited.jpg

 2 tot 3 werkdagen levertijd 🌼 Gratis verzending binnen NL vanaf 19.50 🌼 Eco friendly verpakking & materialen