top of page

Kaarsen maken

Zelf de allerleukste kaarsen maken? Hier vind je alles wat je nodig hebt! Complete DIY pakketten en allerlei losse benodigdheden, we hebben aan alles gedacht! Je kunt ook een uitgebreide blog vinden waarin we stap voor stap uitleggen hoe je zelf kaarsen kunt maken.

Wil je aan de slag met zelf kaarsen maken? Leuk! Hieronder behandel ik alvast een aantal veel voorkomende vragen. Zelf kaarsen maken is hartstikke rustgevend om te doen en absoluut niet moeilijk, iedere DIY kit bevat ook een uitgebreide handleiding zelf kaarsen maken waarin alle stappen in detail doorgelopen worden. Als complete beginner zul je je dus ook geen zorgen hoeven maken. Tip; Zelf kaarsen maken is ook een hartstikke leuk doe-het-zelf pakket om cadeau te geven voor alle creatievelingen in je leven! :)

Zelf kaarsen maken

Kaarsen maken benodigdheden:

  • Kaars wax (welke wax het beste is? Lees hieronder verder!).

  • Kaarslonten.

  • Kaars mallen of een potje. 

  • Geurolie (optioneel).

  • Hittebron.

  • Pan en schenkkan voor au bain marie constructie en het gemakkelijk uitgieten van de wax.

  • Thermometer (optioneel)

  • Lonthouder om de lont op zijn plek te houden tijdens het gieten (optioneel)

Kaarsen maken, welke kaars wax heb je nodig?

In alle DIY pakketten werken we tegenwoordig met Soy wax uit Europa. Deze wax is geschikt voor zowel kaarsen uit een mal, staande kaarsen dus, als kaarsen in een potje. Er is namelijk stearine aan de soy wax toegevoegd wat hem net wat harder maakt. Binnenkort voegen we ook bijenwas toe aan het assortiment! Deze 2 kaars waxen samen met Koolzaadwas zijn de meest duurzame soorten wax die je kunt vinden. Er zitten ook helemaal geen schadelijke stoffen in, kaarsen gemaakt met paraffine kunnen wel behoorlijk schadelijk zijn. Een snelle google zoektocht naar de effecten van paraffine in kaarsen zal je voortaan vermoedelijk 2 x laten nadenken voordat je een kaar aansteekt 😅. Het hoofdsbestanddeel van paraffine wax is een afvalstof uit de olie raffinaderij. Wanneer je een paraffine kaars aansteekt komen er ongeveer dezelfde stoffen vrij als bij een dieselauto, gelukkig in veel mindere mate en zal je er op de korte termijn helemaal niets van merken maar de stoffen blijven carcinogeen en kunnen wel degelijk schade aanbrengen op de lange termijn bij langdurige blootstelling. Geen fijn idee, paraffine wax verkopen we daarom niet. 

Is zelf kaarsen maken moeilijk?

Het is totaal niet moeilijk om zelf kaarsen te maken! Ik durf zelfs te zeggen dat dit het makkelijkste DIY project is dat ik ooit gedaan heb. Het is een kwestie van de kaars wax smelten in een au bain marie constructie, de lont goed op zijn plaats houden, de wax gieten en vervolgens laten afkoelen! Nu zijn er her en der wel een aantal regels, wil je bijvoorbeeld hele gladde kaarsen hebben dan moet je je aan een bepaalde uitgiet temperatuur houden, in dit geval komt een thermometer goed van pas. Zo kun je precies zien wanneer de kaars wax de perfecte uitgiettemperatuur heeft bereikt en op dit moment de wax uitgieten. Bij ieder pakket komt een uitgebreide handleiding die je stap voor stap uitlegt hoe je te werk moet gaan. Het is heel leuk om een met een groep vrienden of familie aan de slag te gaan met kaarsen maken. er zit namelijk genoeg tijd in om er een echte activiteit van te maken en het zal voor niemand te moeilijk zijn. Daarnaast kun je de kaarsen allemaal individueel super leuk decoreren en zo kan ieder zijn eigen unieke kaars maken naar eigen smaak!

Zelf kaarsen maken pakket 

In het filmpje hiernaast zie je hoe makkelijk het is om zelf kaarsen te
maken met een DIY pakket! Ik gebruik hier een zelf kaarsen maken pakket

met droogbloemen en rozenkwarts. Er kan eigenlijk niets fout gaan, het is juist

hartstikke leuk om te doen. Het is bijna zonde om deze kaars aan te steken maar ik moest

hem natuurlijk wel testen dus heb het toch gedaan. Wat blijkt: de rand met droogbloemen blijft

intact dus je kunt deze schaal zo vaak hervullen met een een kaarsen hervul pakket

als je wilt. 

Kaarsen maken set

Een complete kaarsen maak set is leuk om zowel cadeau te geven als te krijgen! Deze DIY

pakketten zitten in een leuke Daffie's doos en zijn ook volledig eco-friendly. We besteden

veel aandacht aan de verpakking en de handleiding die bij de kaarsen maken set komt, 

iedereen kan het doen. Lees vooral de reviews op de review pagina terug, daarin zien we dat degene

die het cadeau hebben ontvangen dikwijls ook een leuke positieve review achterlaten! Enorm leuk

om te zien. Komt degene die de kaarsen maken set cadeau heeft gekregen er niet uit? Dan kunnen

ze ons altijd een mail of bericht op instagram sturen voor verdere instructies. We bieden een garantie

dat in ieder geval een van de kaarsen in het pakket moet lukken, is dus niet het geval ook niet na

het in acht nemen van de tips dan krijgt u een volledige terugbetaling ook al kan het pakket dus niet

meer retour omdat het gebruikt is. Zo zeker zijn we van ons kunnen het de kwaliteit van de wax en 

andere items in het pakket! 

Kaarsen mal 

Sinds kort hebben we ook een kaarsen maken set met siliconen

mallen en kun je de kaars mallen los in de webshop terugvinden in allerlei leuke vormen. We proberen constant nieuwe leuke mallen te vinden om het aanbod uniek te houden. Een siliconen kaars mal kun je zo vaak hergebruiken als je wilt, met een dikke naald haal je een lont door de mal en vervolgens kun je hem blijven gebruiken. Je maakt een gebruikte kaars mal gemakkelijk schoon met kokend heet water en een beetje groene zeep. Door de mal in het hete water met de groene zeep te laten weken lossen harde kaars resten op en kun je de mal er weer schoon uithalen.

Ben je helemaal aan het einde gekomen van deze lap tekst maar heb je nog steeds vragen? Twijfel niet ze aan ons te stellen! We helpen maar al te graag bij het maken van een keuze. Wil je bijvoorbeeld in een grote groep kaarsen gaan maken maar weet je niet helemaal zeker hoeveel kaarswax je bijvoorbeeld nodig zult hebben? Geen probleem, stuur een mail met het aantal personen dat mee gaat doen aan het vrijgezellenfeest of de gezellige freubelmiddag en ik geef gepersonaliseerd advies over wat voor spullen je allemaal nodig zult hebben of welke kaarsen maken set het beste aansluit bij wat jullie willen maken. Ik heb zelf ook enorm veel ervaring met het maken van kaarsen, ik doe het al bijna 5 jaar en haal er ook super veel plezier uit. Ik weet inmiddels alle ins en outs rondom een kaars maken. Ik kan je dus sowieso goed op weg helpen mocht er iets niet lukken en ken alle spullen uit de webshop ook van voor tot achter want die gebruik ik zelf ook zo goed als ieder weekend! 

 

Wist je bijvoorbeeld dat wanneer je een kaars maakt in bepaalde weersomstandigheden zoals een hoge luchtvochtigheid en hoge temperatuur dat de kaars dan een grotere kans heeft te mislukken? Vooral kaarsen van natuurlijke was zijn super gevoelig voor de weersomstandigheden buiten. Mij tip is om je kaars voordat je hem uit de mal haalt eerst een halfuur in de koelkast te zetten. Zo heb je minder last van vettige wax, want dat is vaak het gevolg van warme weer omstandigheden. Een natuurlijke was zoals koolzaadwax is sowieso een stukje moeilijker om mee te werken dan met paraffine wax. Dat komt omdat natuurlijke was sneller de neiging heeft uit te slaan met een witte waas. Dit is eigenlijk alleen maar een goed teken omdat het laat zien dat de was ook echt natuurlijk is maar het is wel heel vervelend! Goed blijven oefenen en eventueel een thermometer aanschaffen om de precieze temperatuur te kunnen meten van je kaars werkt heel goed bij het maken van kaarsen. 

Neem ook eens een kijkje op deze pagina's hier vind je alle benodigdheden voor zelf zeep 
maken. 
Als je aan de slag wilt met borduren dan vind je 
op deze pagina een compleet borduurpakket

Kaarsen maken
zelf kaarsen maken pakket
kaarsen maken set
zelf kaarsen maken
kaars maken
kaarsen maken set

2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page