top of page
borduurpakket geboorte

Borduurpakket Geboorte

& Moderne borduurpatronen

Hoera! Er is een kleintje op komst of misschien al geboren, nu nog een leuk uniek cadeautje. Of misschien ben je op zoek naar unieke items voor in de kinderkamer en heb je wat vrije tijd om handen, perfect om dan eens rustig op de bank aan de slag te gaan met een borduurwerkje! Ik heb 3 verschillende patronen ontworpen die allemaal goed te doen zijn voor beginners, kies je favoriet en ga aan de slag!

Borduurpakketten geboorte

Waarom aan de slag gaan met een
borduurpakket?

Borduren is een enorm rustgevend werkje, je handen gaan aan en je hoofd uit! In plaats van s'avonds op de bank eindeloos door je telefoon scrollen of de zoveelste Netflix serie beginnen ben je echt even met iets bezig waar je volle aandacht naartoe gaat. Het is namelijk een vrij precies werkje. Niet zo precies dat het onmogelijk is er iets moois van te maken maar wel precies genoeg dat je je aandacht er dus bij moet houden. Ik persoonlijk vond het in het begin ook heel leuk om te merken dat ik steeds beter werd en alles uiteindelijk wel redelijk automatisch ging. Alle steken ken je na een aantal keer herhalen wel uit je hoofd en zo kun je dus rustig door blijven borduren zonder telkens de handleiding erbij te hoeven pakken.

Borduurpakket geboorte
borduurpakket geboorte 11.png

Borduurpakket geboorte modern

Deze borduurpakketten zijn gemaakt met moderne borduurtechnieken. De kruissteek komt er niet in voor! Borduurpatronen volgens het traditioneel borduren bestaan namelijk alleen maar uit de kruissteek. Er zit geen reliëf in de werkjes en de stof ziet er ook heel anders uit met duidelijke vierkantjes. Modern borduren daarentegen bestaat uit heel veel verschillende soorten borduursteken (geen zorgen ik gebruik in deze ontwerpen maar max. 5 verschillende basissteken!). De patronen voor modern borduren zijn dus vaak een stukje unieker en ook makkelijker naar je eigen smaak te maken. De stof voor modern borduren is ook anders, ik werk het liefst met een soepele katoenen stof. Deze stof zit ook in de borduurpakketten. Twijfel je of modern borduren wat voor jou is? In deze blog heb ik alvast een aantal borduursteken uitgelegd!

Origineel kraamcadeau met naam

Heel veel origineler dan een handgemaakt werkje met de naam en geboortedatum kun je het niet krijgen! In de handleiding modern borduren die bij de borduurpakketten zit komt uitgebreid aan bod hoe je zelf de gewenste naam netjes borduurt. Ik behandel verschillende technieken zodat je uiteindelijk zelf kunt kiezen in wat voor soort borduurstijl je de naam en datum wilt borduren. Verder hoef je het patroon ook zeker niet 1 op 1 te volgen, het is een suggestie! Wil jij liever nog een extra kleine giraffe erbij hebben? Teken hem nogmaals over in het klein en gebruik de technieken zoals beschreven in de handleiding en dat zal je prima lukken!

Borduurpakket geboorte.JPG

Hoofd uit, handen aan. 

Borduren is de ultieme slow craft, het borduurpakket voor de geboorte van een kleintje valt helemaal in thema. Een handgemaakt uniek cadeautje doet het altijd goed en je kunt via het borduren een moment voor jezelf nemen. Met je handen bezig zijn geeft als niets ander rust in drukke tijden.

2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page