Het verhaal


Ik was altijd al van alles en nog wat zelf aan het maken, zag ik een leuke lamp maar vond ik hem wat prijzig? Geen probleem, die ging ik nog beter zelf proberen na te maken. Wanneer ik creatief bezig ben vliegt er zo een dag voorbij, heerlijk! Als het resultaat dan ook nog leuk is ben ik helemaal tevreden. 

 

Toen ik de opleiding international business afgerond had bedacht ik me dat ik eigenlijk niet zo goed wist wat ik ermee moest doen. Een kantoor baan leek me op zich niet verkeerd maar het zou zoveel toffer zijn als ik ook iets kon doen met het geen waar ik mijn dagen het liefst aan besteed; creatief bezig zijn. Wat ooit begon met gewoon voor erbij pakketten zelf zeep maken verkopen is inmiddels uitgegroeid tot een full time baan. Het blijft ook alleen maar drukker worden, de volgende stap? Daffie's gaat internationaal! Het doel is ook om in ieder geval ieder jaar 4 nieuwe DIY pakketten te introduceren. Nog genoeg werk te doen dus!

Groen belofte 


Het is ons de laatste tijd denk ik allemaal wel duidelijk geworden dat het niet zo goed met de wereld gesteld is op dit moment. Kleine veranderingen kunnen al een groot verschil maken wanneer iedereen mee doet! Ik heb daarom altijd mezelf afgevraagd bij het inkopen van producten wat de meest 'groene' optie is. Zo heb ik tot nu toe bewust de volgende keuzes gemaakt:

  • De verzenddozen zijn gemaakt van gerecycled bio degradable karton.

  • De opvulling in de pakketten zijn water oplosbare niet schadelijke schuim korrels in plaats van plastic korrels.

  • Inkoop is waar mogelijk gedaan binnen Europa in plaats van Azië, zo heb je kortere transport lijnen en dus minder vervuiling.

  • De kaarsen wax in de pakketten bevat geen paraffine en alleen gecertificeerde palm olie waarvan de herkomst bekend is en niet in verband is gebracht met ontbossing. 

  • De Gietzeep bevat geen schadelijke microplastics, is op plantaardige basis en niet op dieren getest. 

  • Handleidingen worden niet geprint meegegeven in de doos maar kun je via een QR code online downloaden. Zo besparen we heel wat papier! Ze tellen namelijk vaak veel pagina's en ook al ben ik van mening dat het leuk is om het gewoon in een boekje erbij te krijgen vond ik het toch belangrijker om voor het 'groene' alternatief te gaan. 

Wat dit allemaal kost? Ik heb het goedkoopste alternatief tegenover het groenste alternatief gezet en bij iedere keuze gekeken naar het verschil en of dit het waard was. Bij de handleidingen was het makkelijk, het groenste alternatief was ook het goedkoopste alternatief maar bij de andere punten was dit niet het geval. Ik heb berekend hoeveel duurder de pakketten zijn door voor de groene alternatieven te kiezen. Dit komt neer op gemiddeld maar 0.38 cent per pakket! Dubbel en dwars waard wat mij betreft. Iedere keuze waar ik voor kom te staan zal ik dezelfde afweging blijven maken. Zo hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen!

Gratis verzending vanaf 19.50 binnen Nederland    🌼    1 tot max. 5 werkdagen levertijd   🌼     Eco friendly verpakking & materialen

Klanten service

Retourbeleid
Levertijd

Betalen

Contact opnemen

Zakendoen met Daffie's

Groothandel

Samenwerken

© 2020

Bedrijfsinformatie

KVK nummer          76917509

E-mail adres           info@daffiesdiy.com

Contact persoon     Daphne Vlaar

Adres                   Acaciastraat 103,                                                           4814HG Breda. 

  • Instagram

Volg ons op Instagram!
@daffies.diy