top of page
Daphne vlaar.jpg

Over Daffie's

Hoi! Ik ben Daphne, 25 jaar jong en inmiddels al bijna 4 jaar eigenaresse van Daffie's. Creativiteit maar ook mentale gezondheid zijn erg belangrijk voor me. Ik merk aan mezelf dat als ik met mijn handen bezig ben er zo een paar uur voorbij vliegen en er eigenlijk weinig is dat me rustiger maakt. Ik begon de webshop met de wens de hobby markt een stukje moderner te maken, inmiddels is mijn doel een heel stuk breder geworden dan alleen dat!

 

Met Daffie's probeer ik zowel de liefde voor creativiteit als de langzaam leven mentaliteit over te brengen. Ik hoop dat de DIY pakketten voor iedereen een stukje rust kunnen bieden in een behoorlijk drukke wereld.

Daphne vlaar.jpg
Daphne vlaar.jpg
Instagram (23).png

Groen & Sociaal ondernemen

Het is ons de laatste tijd denk ik allemaal wel duidelijk geworden dat het niet zo goed met de wereld gesteld is op dit moment. Kleine veranderingen kunnen al een groot verschil maken wanneer iedereen mee doet! Ik heb daarom altijd mezelf afgevraagd bij het inkopen van producten wat de meest 'groene' optie is. Daarbij vind ik het belangrijk om het inpakken en verzenden van de pakketten uit te besteden aan een sociale werkplek. In het verleden was dit Nora werkt, ze zijn helaas gestopt en nu werk ik samen met Ons label in Breda. Ook hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die op deze manier op hun eigen tempo mee kunnen draaien. 

 

Zo heb ik tot nu toe bewust de volgende keuzes gemaakt:

  • De verzenddozen zijn gemaakt van gerecycled bio degradable karton.

  • De opvulling in de pakketten zijn water oplosbare niet schadelijke zetmeel korrels in plaats van plastic korrels.

  • Inkoop is waar mogelijk gedaan binnen Europa in plaats van Azië, zo heb je kortere transport lijnen en dus minder vervuiling. Op dit moment zit er 1 leverancier in Azië, we laten alle goederen per trein overkomen in plaats van met het vliegtuig. 

  • De kaarsen wax in de pakketten bevat geen paraffine en alleen gecertificeerde palm olie waarvan de herkomst bekend is en niet in verband is gebracht met ontbossing. 

  • De Gietzeep bevat geen schadelijke microplastics, is op plantaardige basis en niet op dieren getest. 

  • Handleidingen worden niet geprint meegegeven in de doos maar kun je via een QR code online downloaden. Zo besparen we heel wat papier! Ze tellen namelijk vaak veel pagina's en ook al ben ik van mening dat het leuk is om het gewoon in een boekje erbij te krijgen vond ik het toch belangrijker om voor het 'groene' alternatief te gaan. 

Iedere keuze waar ik voor kom te staan zal ik dezelfde afweging blijven maken. Zo hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen!

2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page