top of page
  • Foto van schrijverDaphne

Video: Zo haal je de kubus en torso kaarsen uit de mal!

Hierbij de video's waarin ik de kaarsen uit de mallen haal, er zit een beetje handigheid achter maar als je het eenmaal een paar gedaan hebt haal je de kaarsen er zo uit.


kaarsen maken
kaarsen maken

DIY pakket

Ben je niet hier terechtgekomen via de handleiding zelf kaarsen maken? Dit is het DIY pakket waar deze uitleg bij hoort! Je kunt met dit pakket zelf kubus en torso kaarsen maken.


Kubus mal

Het lijkt hier alsof er overal delen van de kaars op tafel vallen maar de kaars is niet beschadigd! Het zijn kaars resten van wax die ik (per ongeluk) over de mal heen had gegoten tijdens het gieten ;)
Torso mal

Deze is iets moeilijker eruit te krijgen dan de kubus kaars, ik heb er nu 7 gemaakt en bij de eerste brak er een arm af.. Die heb ik er toen weer opgeplakt door de wax aan een kant te smelten met een aansteker. Maar dat is eigenlijk helemaal niet de bedoeling natuurlijk! Het beste is om hem eerste om te slaan tot het middenrif, vervolgens de mal wijd te trekken door met 2 duimen aan beide kanten erin te gaan en dan hem over 1 arm en de borst heen te duwen. Zoals je ziet had ik bij deze her en der wat kleine beschadigingen - dat is bij koolzaadwas heel makkelijk weer glad te krijgen omdat het super zacht is. Wanneer je met je duim over oneffenheden heen gaat krijg je het vanzelf weer mooi glad.
Iets lukt niet

Wanneer je zelf kaarsen gaat maken wil het nog wel eens zo zijn dat er een kaars uit je mal komt waar je totaal niet blij mee bent, er zitten bijvoorbeeld witte vlekken op of de kleur is helemaal niet mooi gemengd. In de deze blog heb ik vaker voorkomende problemen op een rijtje gezet en hoe je ze op kunt lossen!

Comments


2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page