top of page

Zelf papier maken

Wil jij aan de slag met zelf papier maken? Dan ben je op de goede plek terechtgekomen! Via de link vind je een blog met stap voor stap informatie over hoe zelf papier maken precies in zijn werk gaat. Hieronder shop je een compleet DIY pakket en kun je ook alle losse benodigdheden vinden. 

Zelf papier maken

Zelf papier maken is super makkelijk en leuk om te doen! Je bent er ongeveer 1 tot 2 uur actief mee bezig en moet het papier vervolgens 1 nacht laten drogen voordat je het kunt gebruiken. Ik vind het persoonlijk een heerlijk rustgevend werkje, het is echt een moment waarbij je hoofd uit kan en handen aan om het zo kort samen te vatten. Er zit geen druk achter en de handelingen zijn allemaal rustig en kunnen op eigen tempo. Ik zou durven zeggen dat het een vorm van actieve meditatie is! 

 

Benodigdheden zelf papier maken

Het enige wat je nodig hebt is een schepraam, cellulose papier pulp, een grote bak met water en oud laken of grote lap stof om het papier op te laten drogen. Hieronder vind je een video over het zelf papier maken, dit geeft in grote lijnen goed weer hoe het werkt. In de video voeg ik natuurlijke verf van avocado schil toe aan de papier pulp. Hierdoor krijgt het papier een mooie licht roze tint. In deze blog beschrijf ik hoe je zelf natuurlijke verf van avocado kunt maken. Bij alle bestellingen komt een handleiding die stap voor stap uitlegt hoe het papier maken in zijn werk gaat. Via de blog pagina vind je ook alvast een uitgebreide uitleg!

Wat kun je met handgeschept papier?

Handgeschept papier maken is op zichzelf staand al een leuke ervaring maar ik kan me goed voorstellen dat je uiteindelijk ook echt iets met het handgeschepte papier wilt doen. Ik heb zelf een aantal dingen uitgeprobeerd waaronder calligraphy, aquarellen, stempelen en droogbloemen framen met het handgeschepte papier als achtergrond. Dit werkte allemaal super goed! Het is ook leuk om tijdens het papier scheppen zelf al droogbloemen zoals lavendel aan het water toe te voegen zodat die in het uiteindelijke handgeschepte papier naar voren komt als reliëf.

papier maken
zelf papier maken

2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page