top of page
zeep maken.jpg

Zeep maken 

Ga aan de slag met zelf zeepjes maken! Hieronder vind je complete pakketten in verschillende maten om zelf zeep te maken. Leuk voor een creative middag, kinderfeestje of als DIY workshop voor thuis!

zeep maken_edited.png

Geen idee hoe zelf zeep maken werkt? Bij alle pakketten zit een uitgebreide handleiding. Hieronder kun je ook alvast een deel van de uitleg vinden!

Zelf zeepjes maken

Zeep maken is totaal niet moeilijk! Het is juist heel leuk en rustgevend om te doen. Met dit pakket zeep maken, of deze allemaal in dit geval, kun je de fijnste zeepjes zelf thuis maken! De pakketten bevatten alles wat je nodig hebt zoals een zeepmal van siliconen, gietzeep, geur en kleurstoffen en fijne gedroogde bloemen ter decoratie. Hieronder ligt ik alles wat je nodig hebt, en wat je dus ook in de pakketten terug zult vinden verder toe. 

Zelf zeepjes maken benodigdheden NR. 1: Zeepmal

De zeepmal in de pakketten zelf zeep maken is van siliconen, deze mal is geschikt voor het maken van zowel zeep als cakejes! Het materiaal is bestand tegen temperaturen van -60°C tot 230 °C. Siliconen is ideaal als mal omdat het werkt als een natuurlijke anti-aanbak laag. Het materiaal is flexibel en je kunt dus alles wat je erin maakt zo eruit drukken. De mal kun je ook gemakkelijk dubbelvouwen en neemt dus minder ruimte in beslag dan een harde mal in je keukenkastjes. De zeepmal kun je ook zo vaak hergebruiken als je wilt - hij gaat niet stuk! Ideaal om in huis te hebben dus en de beste mal die je kunt hebben als het om zelf zeep maken gaat. 

Zeep maken benodigdheden NR. 2: Gietzeep

De gietzeep in de pakketten zelf zeep maken is van het merk Stephenson en heeft heel wat fijne eigenschappen, zo zweet de zeep niet en is het ook een optimale geur drager. Daarnaast is het niet getest op dieren, bevat het geen parabenen en is de zeep op plantaardige basis! Goed voor het milieu en voor je handen dus. Deze zeep is ook speciaal ontwikkeld voor fijnere toepassingen, het zal extra goed in gedetailleerde mallen tot zijn recht komen.

Zelf zeepjes maken benodigdheden NR. 3: Droogbloemen

Bij de pakketten zelf zeep maken zitten verschillende zakjes droogbloemen. Deze kunnen ter decoratie in de zeep gebruikt worden! Het gele calendula blad kan in de zeep zelf vermengd worden en ruikt ook heel fijn, de lavendel bloem en rozenknopjes kunnen alleen over de zeep zelf heen besprinkeld worden. Wanneer deze in de zeep verwerkt wordt zal het verkleuren doe dat dus niet! Dit staat ook aangegeven in de handleiding zelf zeep maken bij de pakketten. 

Zeep maken benodigdheden NR. 4: Geur & kleurstoffen

Bij de pakketten zitten verschillende soorten geur en kleurstoffen, de zeepjes moeten uiteraard lekker ruiken en dus zit er bij alle pakketten in ieder geval standaard 1 geur olie! De flesjes van 10ml lijken misschien klein maar met een enkele druppel ruikt je zeep al heerlijk, zo sterk is het! Hetzelfde geld voor de flesjes kleurstof. Deze zijn hyper gepigmenteerd en wanneer je een enkele druppel in je gesmolten zeep laat vallen zal heel de kleur al veranderen. 

Zelf zeepjes maken benodigdheden NR. 5: Alcoholspray

Absoluut onmisbaar bij het zelf maken van zeep met gietzeep is alcoholspray! In andere pakketten zelf zeep maken ontbreekt dit flesje vaak maar hij is hartstikke belangrijk. Wanneer je gietzeep in de mal giet zullen er altijd kleine luchtbelletjes ontstaan, dit heeft niets met de kwaliteit van de zeep te maken maar is gewoon hoe het werkt. De enige manier om deze belletjes weg te halen is door met alcohol erop te sprayen, de belletjes knappen dan. Zo blijft het zeepje mooi egaal, als je dit niet doen zal het blok zeep opdrogen met zichtbare gaten en bobbels erin.

Zelf zeepjes maken benodigdheden NR. 6: Hittebron en pan

Bij het zelf maken van zeep heb je een hittebron zoals een magnetron of fornuis nodig en een pan om de gietzeep te kunnen smelten. Dit is het enige dat nodig is wat niet in het pakket zelf zeep maken zal zitten!

Zelf zeep maken, is dat moeilijk?

Korte antwoord, nee totaal niet! Het lange antwoord: Het is juist super ontspannend en spreekt eigenlijk helemaal voor zich. Je kunt bijna helemaal niets fout doen! In de handleiding zelf zeep maken beschrijf ik stap voor stap hoe zelf zeep maken werkt. Ben je dus met een grote groep en doen jullie het allemaal voor het eerst? Geen zorgen! De zeepjes zullen er eigenlijk altijd leuk uit zien.

Benieuwd naar hoe zeep maken in zijn werk gaat?

Ik heb een korte video opgenomen waarin ik aan de slag ben

gegaan met een XXL zeep pakket! Ik heb alleen de kleurstoffen in 
het zeep pakket gebruikt, zo kun je zien hoeveel verschillende soorten
zeepjes je kunt maken met alleen nog maar de kleurstof als decoratie!

Je ziet hoe ik eerst de gietzeep smelt op een laag vuur, dit vervolgens in de 
zeepmal giet en daar kleur aan toe voeg op verschillende manieren. Je kunt
namelijk hele leuke marble effecten in de zeep maken of een mooi 
kleurverloop! In deze video maak ik ook witte 'wolkjes' in de zeep. Hoe dat
precies werkt heb ik uitgelegd in de handleiding zelf zeep maken die je bij het 

pakket zeep maken krijgt!

Speelt de video niet goed af? Op mijn instagram pagina @daffies.diy heb 
ik de originele video gepost!

Waarom zou ik zelf zeep gaan maken?

Misschien ben je nu helemaal op het einde gekomen van deze lap tekst, video

bekeken en denk je bij jezelf dat klinkt allemaal heel leuk en aardig maar wat is

nou eigenlijk de meerwaarde van zelf zeep maken? Daar heb ik uiteraard wel een

antwoord op! Reden nummer 1 is dat zelf zeep maken simpelweg beter voor het 

milieu is dan zeep pompjes uit de winkel halen. Die pompjes zijn vaak van plastic

en gooi je weg als ze op zijn. Het verschil zal uiteraard minimaal zijn maar ik 

persoonlijk vind het een fijn idee dat ik dan toch voor het duurzaamste alternatief kies. Reden nummer 2 is dat zelf zeep maken gewoon echt heel leuk is! Je zet je hoofd uit en je handen aan als het ware en bent minimaal een uur gewoon echt even "lekker bezig" met niets anders aan je hoofd. Het haalt daarnaast je creativiteit ook omhoog want die zeepjes kunnen volledig naar eigen smaak gestyled worden met de kleuren en droogbloemen die erbij zitten. Als laatste vind ik mij eigen gemaakt zeepjes er ook altijd fantastisch uit zien ;) en zien ze er in mijn ogen dus echt heel leuk uit op een mooi zeepbakje in de badkamer. Ik heb inmiddels 2 keer de vraag gehad van gasten waar ik "die leuke zeepjes" vandaan heb gehaald en niets is leuker om dan te zeggen: Die heb ik lekker zelf gemaakt!

 

Zeep maken kinderfeestje

Het is ook mogelijk om met het XXL pakket zeep maken de kinderen op een kinderfeestje een paar uur te vermaken! Iedereen kan zijn eigen gemaakte zeepje aan het einde van de middag mee naar huis nemen en met de vele geuren en kleuren in het grote pakket zeep maken kunnen de kinderen leuk kliederen. Mooi hoeven de zeepjes namelijk niet te zijn maar het hele proces van de zeep omsmelten en zelf geuren en kleuren lijkt net een soort mini science project! 

Uit eigen ervaring een grote hit bij zowel jongens als meisjes. Ik heb zelf het kinderfeestje van mijn nichtje georganiseerd met een DIY pakket zeep maken, met een grote pakket zeep maken kon het kinderfeestje met 8 kinderen ieder in ieder geval 2 zeepjes zelf maken en mee naar huis nemen. 
 

Zeepjes gemaakt met de DIY pakketten!
Zeep maken
Zeep maken
Zelf zeep maken
Zeep maken pakket
Zeepjes maken
Zeep maken
Zeepjes maken
Zeep maken pakket
Zeep maken

2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page