top of page
  • Foto van schrijverDaphne

Zelf geurkaarsen maken, zo doe je dat!

Zelf geurkaarsen maken is een super leuk en ontspannend werkje. Het is helemaal niet moeilijk en je kunt de kaarsen helemaal naar eigen smaak decoreren! Kies de juiste soort kaars wax en je kunt zonder heel veel meer nodig te hebben aan de slag.

Zelf geurkaarsen maken
Zelf geurkaarsen maken

Voor het maken van geurkaarsen heb je een kaarswax nodig die goed geur kan dragen, niet alle kaars waxen kunnen dit namelijk en dan gaat er veel geur 'verloren' wat zonde is! Koolzaadwas is een goed voorbeeld van een milieuvriendelijk optimale geurdragende kaars wax. Als geur kun je allerlei verschillende geur oliën en zelfs sinaasappelschil gebruiken of verse lavendel. Dit moet dan wel in de kaars verwerkt worden en de geur zal niet zo sterk zijn als bij een geurolie die speciaal voor kaarsen is gemaakt.


Koolzaadwas is de beste kaars wax die je kunt hebben, hij is namelijk milieuvriendelijk en niet schadelijk voor je gezondheid. Kaarsen wax die paraffine bevat moet je vermijden! Dit is namelijk super schadelijk voor zowel het milieu als je gezondheid. In deze blog vertel ik daar meer over. Ik verkoop en werk zelf ook alleen maar met koolzaadwas dus je zal misschien denken dat ik niet helemaal objectief ben maar ik heb mijn research goed gedaan! Ik heb alle soorten kaars wax onder de loep genomen en koolzaadwas scoort op alle fronten van milieuvriendelijkheid tot goed werkbaar het beste. Koolzaadwax wordt gemaakt van die mooie felle gele bloemen die in de lente in de berm verschijnen. Van de olie uit deze bloemen wordt de wax gemaakt gewoon hier in Europa. Daarom is deze wax ook milieu vriendelijker dan bijvoorbeeld soja wax, deze wordt geproduceerd in Amerika en moet dus eerst nog een behoorlijke afstand afleggen.


Wat heb je nodig voor het zelf maken van kaarsen?

Hier een lijstje met wat je allemaal in huis moet hebben!

- Potjes of een mal om het in te gieten

- Een hittebron, pan en kom

- Geurolie (optie)

- Satéprikkers of een ander lang en dun voorwerp


Hoe maak je zelf kaarsen?

Het is super simpel! Je zet eerst je potje of mal klaar, de lonten wikkel je om een lang en dun voorwerp die je dwars over je pot of mal legt. Zorg dat het pitje van de lont de bodem raakt, op deze manier blijft je lont op zijn plaats wanneer je straks de vloeibare kaarswax gaat gieten. Je maakt een au bain marie constructie met de pan en een kom op je hittebron. Vervolgens smelt je de wax langzaam aan op een lage temperatuur totdat het helemaal vloeibaar is. Nu kun je eventueel een paar druppels geurolie toevoegen. Giet de vloeibare wax in je potje of mal en nu is het een kwestie van afwachten! De wax zal vanzelf weer hard worden, meestaal duurt dit zo'n 2 a 3 uur en dan is je geurkaars klaar voor gebruik.

Bij de pakketten zelf kaarsen maken die ik verkoop zit een handleiding zelf kaarsen maken met afbeeldingen. De stappen worden in deze handleiding ook in veel meer detail behandeld!


Je kunt gemakkelijk alle spulletjes voor het zelf maken van kaarsen los van elkaar in huis halen. Ik bied zowel losse items als complete pakketten zelf kaarsen maken aan - een compleet pakket zelf kaarsen maken is goedkoper dan alle spullen los van elkaar aanschaffen! Daarnaast scheelt het ook heel wat gedoe ;) In de pakketten zelf geurkaarsen maken werk ik alleen maar met koolzaadwas en vermijd ik paraffine! Zo'n compleet pakket is overigens ook hartstikke leuk om cadeau te geven of als groepsactiviteit te gaan ondernemen.

2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page