top of page
punchen.png

Punchen

DIY kits & losse benodigdheden

Hoofd uit, handen aan! Punch needling is een super eenvoudige handwerktechniek waarmee je in no-time leuke patronen kunt maken. Het werkt hartstikke rustgevend en vergt geen speciale kennis van handwerktechnieken. We hebben verschillende punch needles en komen binnenkort met complete DIY pakketten!

Geen idee hoe punch needling werkt? Lees de blog voor mee info!

We hebben momenteel geen producten om weer te geven.

Punchen voor beginners

Hoofd uit, handen aan!

punch needle (1).png
punchen .png

Welke punch needle kun je het beste gebruiken?

Benieuwd welke punch needle het meest geschikt is voor je project? Ik heb een uitgebreide blog geschreven over dit onderwerp! Hier vind je hem terug: Welke Punch needle is het beste. Ik kan hier alvast een kleine samenvatting geven van de inhoud: Het ligt eraan wat je wilt gaan punchen! Wil je werken met dikke wollen garen? Gebruik dan een punch needle met dik vast opzetstuk die verstelbaar is. Ik raad hierbij niet aan om een punch needle te kiezen waar je de opzetstukjes van kunt verwisselen. Deze gaan namelijk erg snel stuk, vooral als je werkt met stugge grove stof zoals monnikendoek en dikke wol zal je punch needle op den duur telkens los gaan schieten. Des te dikker je stof en garen waarmee je werkt des te meer kracht je moet zetten. Een punch needle met naald die je kunt wisselen kan de kracht op slot simpelweg niet meer aan - hoe goed hij ook is. Kies daarom voor een punch needle waarvan de naald vastgelijmd zit!

Wil je op een fijne katoenen stof werken met dunnere garen? Dan is een punch needle met een naald die je kunt verwisselen prima, je zal er niet snel last mee hebben. Een punch needle is verstelbaar omdat je zo kunt variëren in hoe groot de lus is die je maakt. Op de afbeelding hieronder zie je hoe de verschillende vakjes kleuren verschillende hoogtes hebben doordat sommige lussen groter zijn dan de ander. 

Hoofd uit, handen aan! 

Een van de voordelen van punch needling is dat het een snelle en efficiënte manier is om een 3D-effect te creëren. In tegenstelling tot andere handwerktechnieken, zoals borduren of kruissteek, hoef je geen eindeloze hoeveelheden steken te maken om het gewenste effect te bereiken. In plaats daarvan kan de punch needle worden gebruikt om snel grote gebieden van stof in een patroon te prikken. Punch needling een leuke en toegankelijke techniek voor zowel beginners als ervaren handwerkers. Het vereist geen speciale vaardigheden of ervaring en kan eenvoudig worden aangeleerd door gewoon eens een halfuurtje wat uit te gaan proberen.

Punchen 

Het mooie aan een verstelbare punch needle is dat je precies weet wat voor lus je gaat krijgen wanneer je hem op een bepaalde lengte afstelt en zo dus consistent overal hetzelfde patroontje kunt punchen! Op de afbeelding die je ook een aantal banen die 'verkeerd' gepuncht zijn. Hier is vanaf de voorzijde van het werkje naar achter toe gepuncht om zo eigenlijk geen lussen te krijgen maar steken die heel dicht op het doek zitten. Dit is een leuke techniek om wat variatie in je werk toe te brengen.

punchen .png
punchen .png

Handleiding vol inspiratie

Punch needling kan worden toegepast op een heel groot aantal verschillende projecten, van wanddecoratie tot kledingstukken, tote bags en woondecoratie zoals kussens. De techniek kan worden gebruikt om allerlei verschillende patroontjes en texturen te creëren, van abstracte vormen tot realistische afbeeldingen van dieren of landschappen. Het is op dit moment vooral populair om een tote bag volledig naar eigen smaak te punchen met gave patronen of een borduurring voor aan de muur om te toveren tot klein kunstwerkje. Saaie kussenslopen zijn ook erg geschikt om op te leuken met een punch needle en garen!

workshop pottenbakken (4)_edited.png

2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page