Een pottenbakken workshop maar dan gewoon thuis!
top of page
  • Foto van schrijverDaphne

Een pottenbakken workshop maar dan gewoon thuis!

Ga aan de slag met zelfdrogende klei en krijg een laagdrempelig inkijkje of het pottenbakken iets voor jou zou zijn.


pottenbakken workshop

Pottenbakken workshop

Wil je graag met je handen aan de slag en lijkt pottenbakken je wel wat? Het is zeker een aanrader! Ik ben zelf ook fervent pottenbakker en kan er geen genoeg van krijgen. Ik begon ooit met het maken van potjes met zelfdrogende klei - toen ik het boetseren en werken met de verschillende gereedschappen en snijtechnieken in de vingers had ben ik overgestapt naar een pottenbak atelier met keramiek oven. Omdat ik al ervaring had met boetseren en het werken met de gereedschappen ging de eerste workshop die ik volgde heel soepel en wist ik zeker dat ik het ook echt leuk zou vinden - zo'n workshop pottenbakken is niet goedkoop 😅


pottenbakken workshop

DIY pakket kleien

Het DIY pakket kleien is er als laagdrempelig opstapje naar het 'echte' pottenbakken maar ook als alleenstaande volwaardige leuke creatieve middag. De klei die bij het pakket zit doet niet onder aan keramiek klei, ik heb heel wat verschillende soorten luchtdrogende klei door mijn handen laten gaan en heb degene gekozen die het allerfijnste werkte en mooi resultaat gaf. Het hele proces van kneden, boetseren, schrapen en vormen van je eigen unieke kunstwerkje is precies hetzelfde als bij een workshop pottenbakken, je werkt ook met dezelfde technieken en gereedschappen als tijdens een cursus. Het enige verschil is dat je werk bij een cursus pottenbakken uiteindelijk geglazuurd moet worden en in de keramiek oven gaat. Bij het DIY pakket kleien heb je de optie je creatie na het aan de lucht laten drogen met acrylverf te kleuren naar wens en uiteindelijk te lakken met een extra glossy sealer. Dit geeft je potje eenzelfde soort glanzende laag als het glazuur proces bij keramiek!



Hoofd uit, handen aan.

pottenbakken workshop

Het werken met je handen in de klei is een van de oudste ambachten ter wereld, het is een fijne bezigheid voor een gezellige middag met vrienden maar ook alleen kun je je goed vermaken. Even geen telefoon of Netflix, bezig zijn met je handen is naar mijn mening de beste vorm van therapie die er is! Met klei kun je alle kanten op, laat je creativiteit de vrije loop en maak de gekste dingen - voordeel, het hoeft niet mooi te zijn! Het mag ook zo vaak 'mislukken' als je maar wilt, de klei is vergeeflijk en 'foutjes' kun je zo weer herstellen. De variant klei in het DIY pakket heeft lang nodig voordat het uithard, je kunt hem rustig in ieder geval 3 uur bewerken zonder dat hij zal verharden. Niet bezig met een stukje klei of wil je niet alles in een keer opmaken? De klei kun je bewaren in een luchtdichte hersluitbare zak waar de klei in komt.



 pottenbakken workshop









2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page