top of page
  • Foto van schrijverDaphne

De punch needle, welke heb je nodig?

Je wilt aan de slag met punch needling maar kan niet kiezen welke punch needle het beste is voor je punch project.. klinkt herkenbaar? Lees dan even verder!


punch needle

Een punch needle kiezen


Dat er een groot aanbod aan verschillende punch needles is heb je vast al ondervonden, welke is nu het beste? Dat ligt aan het soort project dat je wilt gaan punchen! Vooral de stof en de dikte van de garen dat je gaat gebruiken is van belang. Heb je nog geen idee wat voor soort dingen je allemaal wilt gaan punchen of wil je met verschillende soorten garen werken? Kies dan de veilige weg en ga voor een verstelbare punch needle met verschillende opzet naalden. Zo zul je altijd je garen door de naald kunnen krijgen en kun je punchen met lussen in verschillende lengtes. Deze punch needles komen echter wel met een prijskaartje en hoe duur ze ook zijn, ze gaan sneller stuk omdat bijvoorbeeld het wieltje van de punch needle door draait. De punch needle zit namelijk niet vastgelijmd aan het handvat zelf en omdat je tijdens het punchen flink wat kracht zet zal het op den duur steeds lastiger worden de punch needle op zijn plek te houden terwijl je werkt.


Punch needle voor fijne stof en dunne garen

Weet je al dat je sowieso op fijne katoenen stof wilt werken met wat dunnere garen en niet per sé dikke wolgaren gaat gebruiken? Dan kun je het beste voor een mooie houten punch needle kiezen met een dun vast opzetstuk. Deze zal enorm lang meegaan, des te minder extra functies des te minder er ook stuk kan gaan 😅. Het is nu vooral belangrijk dat je kiest voor een fijne grip, een houten handvat en ronde vormingen is het beste in mijn ervaring!Punch needle voor dikke garen en stevige stof
punch needle

Weet je dat je sowieso op dikkere stevige stof wilt werken zoals canvas of monnikendoek en ga je aan de slag met dikke wolgaren waar je snel een groot oppervlakte mee kunt punchen? Dan is een verstelbare punch needle met dikke naald het beste. Waarom verstelbaar? Bij het punchen met dikke wolgaren zie je vaak dat je juist met reliëf gaat werken, de dikke garen maken de beste lussen! Op het kussen hiernaast zie je dat er op monnikendoek gepunch is met dikke wolgaren, de verschillende vakjes verschillen ook in hoogte - dit is gepuncht met een verstelbare punch needle zodat je elke keer precies dezelfde grote lussen kunt maken voor bijvoorbeeld ieder wit vakje en voor ieder geel vlakje de punch needle weer kunt verstellen naar kleine lusjes.


Punch needle kopen

Waar je het beste een punch needle kunt kopen? Dit antwoord is misschien een héél klein beetje biased .. 😉 maar we hebben 4 verschillende soorten punch needles in de webshop staan in verschillende prijsklasse en met allerlei verschillende functies! Hopelijk heb je na het lezen van deze blog een idee van welke punch needle je moet hebben en goed nieuws; wij hebben hem waarschijnlijk op voorraad 😄


Hier vind je al onze items voor punchen terug!


Hoe werkt punch needling?

Je weet nu welke punch needle je nodig hebt maar bent misschien nog een beginner en hebt geen idee hoe punchen werkt, goed nieuws! Daar heb ik ook een blog over geschreven, je vind de blog over punch needling achter de link!

Comments


2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page