top of page
IMG_1998_jpg_edited.jpg

Moderne Borduurpakketten

& andere benodigdheden

Vind hieronder de allerleukste complete moderne borduurpakketten, ook geschikt voor starters! Bij alle borduurpakketten komt een online handleiding waarin alle belangrijke borduursteken worden uitgelegd en je de originele Daffie's borduurpatronen kunt terugvinden. Veel borduurplezier!

Modern Borduurpakket voor zowel beginners als gevorderde.

Waarom zou je gaan beginnen met borduren? Ik heb de vraag meer dan eens gekregen toen ik mijn eerste borduurpakket zelf aanschafte via alixpress. Het was een simpel bloemen patroon en ik was gewoon benieuwd, vroeger borduurde ik wel eens op een kussensloop bij m'n oma thuis en dat zen gevoel dat ik daar op jonge leeftijd al van kreeg is me altijd bijgebleven. Na dat eerste patroon volgde er nog velen en ben ik mijn eigen borduurpatronen gaan ontwerpen - ik vond het aanbod binnen het modern borduren namelijk nogal summier! Iedereen die me nu vraagt waarom borduur je? Daar heb ik een heel simpel antwoord op: Het is gewoon echt enorm ontspannend! Het credo hoofd uit, handen aan gaat vooral voor borduren heel goed op. Bij iedere steek moet je je hoofd er enigszins bij houden om te bepalen waar hij moet komen maar tegelijkertijd is de handeling simpel genoeg om tegelijkertijd een serie op de achtergrond te kijken. Wanner ik borduur denk ik niet aan de berg e-mails die ik nog moet beantwoorden maar gewoon alleen aan welk kleurtje ik hierna wil gaan vol borduren en hoe die ene steek nou ook alweer precies werkte. Uiteindelijk ben ik ook altijd trots op wat ik gemaakt heb. Heel de gang hangt hier vol met fijne borduurwerkjes in ring, een uniek decoritem is het dus ook nog! 

 

Aan iets nieuws beginnen is voor iedereen altijd spannend. Nergens voor nodig in het geval van borduren! Alle patronen die ik zelf ontwerp en hier op deze pagina terug te vinden zijn bestaan uit dezelfde 10 basis borduursteken. Vaak bestaat een patroon uit maar max 3 tot 5 van deze basissteken. Wat dus lijkt op een ingewikkeld patroon is dus eigenlijk heel simpel af te breken in een aantal gestandaardiseerde borduursteken die je ieder binnen 5 uit je hoofd kunt leren!

Borduursteken

Bij de handleiding borduren komt een overzicht met alle basis borduursteken. Deze worden aan de hand van afbeeldingen en tekst uitgelegd. Ik heb ook video's opgenomen waarin ik alle steken behandel. Deze vind je terug op de blog pagina, of social media kanalen zoals Instagram, Tiktok en Pinterest. Op al deze kanalen kun je ons terugvinden onder de naam Daffie's Diy of Daffy's Diy.  

Gratis Borduurpatronen

Bij de handleiding voor het grote starters pakket zitten ook 10 gratis borduurpatronen.
Deze zijn geordend van makkelijk naar moeilijk, zo kun je dus als beginnend

borduurder steeds een iets moeilijker patroon uitkiezen! Ik teken de

borduurpatronen zelf en borduur alle voorbeelden ook zelf. Hiernaast
een klein kijkje achter de schermen bij het maken van een nieuw 

borduurpatroon! Het is niet toegestaan om de borduurpatronen en

uitleg in de handleiding te delen met derden.

Borduurstof

Bij het starter borduurpakket komt ook katoenen borduurstof. Deze stof is

niet geschikt voor cross stitch borduren maar juist voor de moderne versie

van borduren met hele gedetailleerde borduurpatronen. De stof is makkelijk

in de borduurring te bevestigen en je zult er ook gemakkelijk je naald en draad

doorheen kunnen halen. 

Borduurgaren

De borduurgaren in de borduurpakketten zijn speciaal door ons geselecteerd op

kwaliteit en werkgemak. We hebben verschillende soorten borduurgaren getest

maar uiteindelijk zijn deze als duidelijke winnaar uit de test gekomen. Er is een

hele fijne variatie aan kleuren en de borduurgaren ontrafelen niet snel. 

Borduurringen 

Wij werken met zowel bamboe borduurringen als beukenhouten borduurringen in onze pakketten. Beide zijn duurzaam en hebben een mooie uitstraling de beukenhouten borduurring is alleen luxer qua kleur en afwerking. De beukenhouten borduurring heeft bijvoorbeeld een gouden messing sluiting, de bamboe borduurring heeft dit niet en is iets vatbaarder voor splinters. 

Modern Borduurpakket

Waarom nou in een keer een heel pakket aanschaffen? Dat is ten eerste stukken goedkoper dan alle items los in huis halen en ook veel minder gedoe. Je kunt gewoon meteen beginnen met borduren zonder nog ergens anders rekening mee hoeven te houden - wist je trouwens al dat borduren super ontspannend is? Er zijn zelfs meerdere studies naar gedaan!

En wat bleek, mensen die borduren hebben lagere levels van het stress hormoon in hun bloed!Aanschaffen dus dat borduurpakket ;)

Dit kun je maken met het borduurpakket!

In de video hiernaast laat ik zien hoe ik van een kussensloop een leuke 
borduurring voor aan de muur heb gemaakt. Het patroon is super simpel,

ik heb er een blog over geschreven hier kun je dit gratis borduurpatroon

vinden met een uitgebreide uitleg. 

Om dit zelf na te maken heb je geen compleet borduurpakket nodig, je 
kunt ook gewoon de borduurringen en de borduurgaren los aanschaffen!

 

Laad het filmpje niet goed? Op mij instagram pagina @daffies.diy staat
het origineel en nog veel meer andere leuke DIY's!

 

Op deze pagina's vind je alles dat te maken heeft met zelf zeepjes maken en
een compleet zeep maken pakket. Als je aan de slag wilt met zelf kaarsen maken
ben je ook op het juiste adres! Hier vind je een kaarsen maken set en losse
benodigdheden zoals koolzaadwas. In deze blog leg ik meer uit over hoe 
geurkaarsen maken in zijn werk gaat en op deze pagina kun je luchtplantjes vinden!

Modern borduurpakket 

De foto's hieronder zijn allemaal gemaakt met het starters pakket borduren. Alle borduurpatronen vind je terug in de starters handleiding borduren! 

borduurpakket modern
Borduur patronen borduurpakket
Modern borduurpakket
Modern borduurpakket
Hippe borduurpakketten
Hippe borduurpakketten
Borduurpatronen borduurpakket
Borduurpakket.png

Borduren op kleding

Wil jij graag aan de slag met het personaliseren van je eigen kleding? Leuk idee! Met de 50 kleuren in het starters borduurpakket kun je eindeloze combinaties maken. Borduren op kleding is ook helemaal niet lastig, ik borduur zelf regelmatig een tekeningetje op een t-shirt of tote bag. Het belangrijkste is dat je een stof kies die redelijk soepel is en niet al te dik, anders krijg je je naald moeilijk door de stof heen. Een katoenen t-shirt of zelfs canvas converse schoenen, een pet of tote bag zijn geschikt om op te borduren. Via pinterest kun je allerlei inpspiratie op doen, de website staat bomvol leuke unieke projecten om na te maken. Met het starters borduurpakket heb je meteen ook alle spullen in huis die nodig zijn om aan de slag te gaan, er zit ook een handleiding bij die je alle steken stap voor stap uitlegt! Met de wateroplosbare stift uit het borduurpakket kun je je eigen borduurpatronen gemakkelijk op het kledingstuk zetten en zo unieke borduursels maken! 

Borduurpakket.png

2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page