• Daphne

Zo los je deze veel voorkomende problemen op wanneer je zelf kaarsen maakt!

Komen je zelfgemaakte kaarsen niet zo mooi uit de mal als je zou willen? Misschien zitten er wel witte 'kristallen' op, luchtbellen in of is er een sinkhole ontstaan rondom je lont. Zo los je al deze problemen gemakkelijk op!


Er gaat wel eens iets fout tijdens het kaarsen maken, gelukkig kun je de wax 9 van de 10 keer gewoon weer opnieuw smelten en het opnieuw proberen! Met onderstaande tips zou het je zeker moeten lukken!


Probleem 1: Scheuren in de kaars

Dit gebeurd wanneer de kaars te snel gekoeld is, zet hem dus nooit in de koelkast om de wax sneller uit te laten harden maar zorg voor een stabiele omgevingstemperatuur!


Probleem 2: Witte kristalachtige vlekken op de kaars

Dit kan aan 2 dingen liggen, of de mal was te koud tijdens het gieten of de temperatuur van je wax was te laag. 50 graden celsius is de optimale giet temperatuur! De mal zou je eventueel voor het gebruiken even onder de warme kraan kunnen houden voor de zekerheid.


Probleem 3: Gat rondom de lont

Dit is een sinkhole en is heel normaal, je kunt het oplossen door wat extra wax over te houden en deze in het gat te gieten zodra hij begint te vormen!


Probleem 4: De kaars wil niet uit de mal

Dit kun je verhelpen door de mal eerst in te vetten met olijfolie of siliconen spray, let op gebruik niet teveel want dit kan juist weer witte vlekken veroorzaken!

Gratis verzending vanaf 19.50 binnen Nederland    🌼    2 tot 3 werkdagen levertijd   🌼     Eco friendly verpakking & materialen