top of page
  • Foto van schrijverDaphne

Zo los je deze veel voorkomende problemen op wanneer je zelf kaarsen maakt!

Komen je zelfgemaakte kaarsen niet zo mooi uit de mal als je zou willen? Misschien zitten er wel witte 'kristallen' op, luchtbellen in of is er een sinkhole ontstaan rondom je lont. Zo los je al deze problemen gemakkelijk op!


Er gaat wel eens iets fout tijdens het kaarsen maken, gelukkig kun je de wax 9 van de 10 keer gewoon weer opnieuw smelten en het opnieuw proberen.


Probleem 1: Scheuren in de kaars

Dit gebeurd wanneer de kaars te snel gekoeld is, zet hem dus nooit in de koelkast om de wax sneller uit te laten harden maar zorg voor een stabiele omgevingstemperatuur!


Probleem 2: Witte kristalachtige vlekken op de kaars

Dit kan aan 2 dingen liggen, of de mal was te koud tijdens het gieten of de temperatuur van je wax was te laag. 60 to 80 graden celsius is de optimale giet temperatuur! De mal zou je eventueel voor het gebruiken even onder de warme kraan kunnen houden voor de zekerheid.

Met een normale thermometer kun je de temperatuur van de wax eventueel meten wanneer je bezig bent.


Probleem 3: Gat rondom de lont

Dit is een sinkhole en is heel normaal, je kunt het oplossen door wat extra wax over te houden en deze in het gat te gieten zodra hij begint te vormen.


Probleem 4: De kaars wil niet uit de mal

Dit kun je verhelpen door de mal eerst in te vetten met olijfolie of siliconen spray, let op gebruik niet teveel want dit kan juist weer witte vlekken veroorzaken! Zie deze blog voor video's van hoe ik de kaarsen uit de kubus en torso mal haal.


Probleem 5: De kleur pakt niet goed of is korrelig

Ook hier is het probleem de temperatuur van de kaars wax. De kleurchip zal pas goed mengen met de kaars wanneer de wax echt goed heet is (+60 graden). Je moet ook goed erop letten dat de volledige chip is opgelost in de wax - blijf dus door de wax heen roeren tot dat het allemaal precies dezelfde kleur is.

Comments


Commenting has been turned off.

2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page