top of page
kleien inspiratie

Potje Kleien

DIY kits & losse benodigdheden

Met je handen in de klei kun je van alles tot leven brengen. Een potje, vaasjes, gezichtjes, ga een middag aan de slag gewoon een keer alleen of met vrienden en familie!

kleien
kleien pakket

Kleien voor volwassenen

Keramiek cursus nog iets teveel?

kleien
kleien pakket.jpg

Laagdrempelig kijkje in de wereld van keramieken

Ik ben fervent keramieker, er is weinig dat me zo gelukkig maakt als een middag met mijn handen in de klei zitten. Kneden, schrapen, boetseren en vormen tot er iets moois staat heeft een hartstikke rustgevende werking. Ik begon zelf met het maken van potjes en vaasjes met luchtdrogende klei, ik vond een workshop pottenbakken toch nog even iets te intimiderend want ik had 0.0 ervaring. Nadat de eerste potjes en vaasjes ook echt ergens op begonnen te lijken en ik wist hoe ik met de gereedschappen om moest gaan heb ik me aangemeld voor een workshop pottenbakken. 

Nu ik weet hoe alles werkt en inmiddels al heel wat potjes (soms evengoed nog gebroken 😉) uit de kiln heb gehaald werk ik nog steeds vaak ook met luchtdrogende klei. Het proces is precies hetzelfde het enige verschil is dat deze klei niet de oven in hoeft en geen glazuur laag krijgt. Wil ik dus een keer gewoon vanuit huis een middag met mijn handen bezig zijn dan is het huren van een werkplek in een keramiek studio me net een drempel te hoog. Luchtdrogende klei werkt net zo fijn! Het is uiteraard geen echte keramiek en uiteindelijk kun je er helaas geen borden of mokken mee maken die ook echt bruikbaar zijn.. Met de extra glossy sealer kun je wel het keramiek effect geven aan een vaas voor bijvoorbeeld droogbloemen. De klei voelt zwaar en met de glans lijkt het net 'echte' keramiek.

Hoofd uit, handen aan! 
Met de klei kun je je creativiteit de vrije loop laten, het is een vergeeflijk iets waarmee 'fouten' snel hersteld kunnen worden. Het hoeft allemaal ook niet perfect! Het gaat er vooral om dat je een leuke middag hebt. Even niet bezig met van alles en nog wat maar gewoon alleen gefocust op wat voor vorm je het stuk klei voor je gaat geven. Zoals hierboven al staat, scrollen op je telefoon gaat lastig met je handen onder de klei.. zie het als een echt rust moment en doe het niet voor het eindresultaat! Je zult zien dan je juist dan ook de mooiste dingen maakt ☺️.

Kleuren mengen
Bij het grote starters pakket kleien zit  een verfris les primaire kleuren mengen. Met de kleuren in deze kit kun je in theorie iedere kleur die er bestaat mengen zolang je de juiste meng verhouding aanneemt! Iedere tube bevat 75ml acryl verf - meer dan genoeg dus om ook wat foutjes te kunnen maken tijdens het mengen en het gewoon uit te proberen!

kleien pakket.jpg
kleien pakket.jpg

Handleiding kleien vol inspiratie
Naast de uitleg over de basistechnieken binnen het pottenbakken en hoe je met alle gereedschappen te werk moet gaan bevat de handleiding ook veel inspiratie! Bij de afbeeldingen ter inspiratie staat een korte begeleidende tekst die precies uitlegt hoe het potje/vaasje/miniatuur op de afbeelding gemaakt is. 

Naast een aantal potjes en vaasjes staat er ook een pagina met speciaal kerst thema. Hier vind je terug hoe ik kerst ornamenten en huisjes met de lucht drogende klei uit het pakket heb gemaakt!

2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page