top of page
  • Foto van schrijverDaphne

Zelf zeep maken, is dat moeilijk?

Het korte antwoord, nee! Zelf zeepjes maken is totaal niet moeilijk. Hier leg ik in grote lijnen uit wat je allemaal moet weten.


zelf zeepjes maken is super makkelijk met een compleet pakket zelf zeep maken
zelf zeepjes maken - helemaal niet moeilijk!

Zelf zeepjes maken, hoe werkt dat dan?

Het makkelijkste is om met gietzeep te werken, dit is in feite al kant en klare zeep die alleen nog omgesmolten moet worden in de gewenste vorm. Het smelten van de zeep kan gewoon op het fornuis in een pan. Het liefste wel met een 'au bain marie' constructie waarbij de zeep niet direct in contact komt met de hittebron. Het enige dat namelijk fout kan gaan tijdens het zelf maken van zeepjes met gietzeep is dat je de zeep te snel op een te hoog vuur zet, hierdoor verbrand je de zeep en wordt het moeilijk hanteerbaar.


Nadat je de zeep op de juiste manier heb gesmolten is het een kwestie van gieten in een zeepmal en decoreren naar smaak met kleurstoffen, geuren en eventuele droogbloemen! Des te vaker je zelf zeep maakt des te handiger je er ook mee wordt. In het begin is het namelijk nog wel een beetje zoeken naar hoelang het nou duurt voordat de zeep gaat stollen en je er bijvoorbeeld geen kleurstof meer aan toe kunt voegen. Na de eerste paar zeepjes heb je dit alleen al super goed door!


Het beste is om een compleet pakket zelf zeep maken in huis te halen, dit kost veel minder dan alle spullen los van elkaar aanschaffen en je kunt meteen zonder veel gedoe aan de slag! Bij de pakketten zelf zeepjes maken die ik heb samengesteld zit ook alcoholspray, dit zit eigenlijk bijna nooit bij een zeep pakket maar is essentieel! Met alcoholspray verwijder je namelijk belletjes van de oppervlakte van je zeep. Deze belletjes ontstaan altijd tijdens het gieten en kunnen niet vermeden worden. Je kunt ze dus alleen weg halen met pure alcoholspray. Zo'n spray is ook niet zomaar in de winkel te koop helaas, ik laat ze speciaal maken om in de pakketten te kunnen stoppen. De alcoholspray zorgt ook voor een goede hechting van de zeep als je bijvoorbeeld met 2 verschillende kleuren gelaagde zeep wilt maken, je sprayt dan tussen de twee lagen in en dit zorgt ervoor dat het goed op elkaar blijft zitten. Hetzelfde geld voor de droogbloemen, met een beetje alcoholspray blijven ze beter zitten!


Comentarios


2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page