top of page
  • Foto van schrijverDaphne

Zelf zeep aan een touw & wax sachets maken? Zo doe je dat!

Zowel wax sachets als zeep aan een touw kunnen op precies dezelfde manier gemaakt worden in dezelfde siliconen mal, hieronder leg ik stap voor stap uit hoe het werkt!

Zeep aan een touw en wax sachets
Witte wax sachets en zeep aan een touw met gele droogbloemen

Wax sachets, wat zijn dat?

Zeep aan een touw zul je vast wel eens voorbij hebben zien komen en spreekt eigenlijk voor zich: het is zeep aan een touw.. 😉 Wax sachets klinken misschien iets minder bekend, ze zien er precies hetzelfde uit en worden op zo goed als dezelfde manier gemaakt alleen in plaats van zeep gebruik je kaars wax, je kunt er dus niet je handen mee wassen. Waarom zou je dan wax sachets maken? Bepaalde soorten wax (zoals koolzaadwax) zijn een optimale geur drager, wanneer je geur olie aan deze wax toevoegt komt er een lang blijvende fijne geur vanaf die een hele ruimte vult. Wax sachets werken dus eigenlijk als een soort vrolijke geurstokjes die je helemaal naar eigen smaak kunt decoreren en ook nog eens kunt ophangen! Die mooie droogbloemen werken nog wel eens onhandig bij zeep en wanneer ze erop zitten kun je de zeep eigenlijk niet gebruiken zonder je kunstwerkje te beschadigen.. gaat het je dus puur om de decoratie en fijne geur? Giet dan wax in plaats van zeep in de mal!

wax sachets en zeep aan een touw siliconen mal
Mix van wax sachets en zeep aan een touw

Dit heb je nodig

Omdat er een touw door de sachets en de zeep moet is een normale mal onhandig, daar moet je achteraf zelf een gat in je werkje zien te krijgen. Een siliconen mal met een uitsteeksel in de vorm waar het gat moet is dus ideaal - ik heb zelf de siliconen mal hiernaast in de webshop gezet omdat ik na verschillende te hebben getest deze het fijnst vond werken!

Afhankelijk van of je wax sachets of zeepjes wilt maken heb je gietzeep en koolzaadwax nodig. Koolzaadwax specifiek omdat het dus een optimale geurdrager is! Daarnaast kun je zelf naar keuze kleurstoffen aan de zeep toevoegen en kleurpigment chips aan de wax, ook kun je aan beide verschillende soorten droogbloemen en geur oliën toevoegen naar keuze!


Let op, wil je zelf zeep aan een touw maken? Dan is het misschien ook handig een flesje alcoholspray aan te schaffen, deze zit standaard in de DIY pakketten zelf zeep maken omdat wanneer je zeep giet er vaak een aantal luchtbelletjes op de oppervlakte ontstaan, wanneer je deze niet weghaalt door een aantal keer te sprayen met alcohol drogen ze mee op in de zeep en is het niet mooi effen meer.Zo maak je het

De gietzeep en kaarswax verhit je in een au-bain-marie constructie totdat het vloeibaar is, vervolgens giet je het in de mal, voeg je geur, kleur en droogbloemen naar keuze toe en laat je het uitharden voor zo'n 2 a 3 uur. Je kunt de zeepjes en wax vervolgens gemakkelijk uit de siliconen mal duwen, een touw door het gaatje halen en voila! Je hebt zelf een leuk kunstwerkje gemaakt :)


Bij iedere bestelling komt een kaartje met QR code naar een nog veel uitgebreidere uitleg over het werken met kaarswax en gietzeep, daarin komen alle vragen die ik zelf en andere de afgelopen jaren hebben gehad aan bod!Ga je de wax sachets of zeep aan een touw zelf maken? Deel het met @daffys.diy op instagram! Ik vind het super leuk om te zien :)Comments


2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page