top of page
  • Foto van schrijverDaphne

Aan de slag met zelf zeep maken - hoe krijg je luchtbelletjes weg?

Wanneer je met gietzeep zelf zeep maakt ontstaan er op de oppervlakte van je zeep eigenlijk altijd luchtbelletjes. Deze krijg je niet zomaar weg en blijf je zien als je er niets aan doet. Gelukkig is er een oplossing!


Het is eigenlijk heel simpel, je sprayt een beetje alcoholspray op de oppervlakte van je zeep en poef! Alle belletjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Alleen hoe kom je aan alcoholspray? De alcohol moet in ieder geval meer dan 80% puur zijn, zoek op labels voor de naam 'alcohol ketonatus' dit is de juiste vorm. Vervolgens moet het over de zeep heen gesprayd kunnen worden dus moet je op zoek naar een spraydop of flesje. Het gaat ook om maar een heel klein spraytje dus een hele fles alcohol ketonatus aanschaffen is ook eigenlijk niet nodig. Bij de zeep pakketten van Daffie's zit om deze reden een 30ml flesje alcoholspray speciaal ontwikkeld voor het maken van zeep! Alvast sorry voor de nogal schaamteloze reclame die ik hier nu tik maar geloof mij, de alcoholspray heb je echt nodig wil je mooie gladde zeepjes krijgen en in de winkel heb ik deze sprays helaas nog niet kunnen vinden.


Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat alleen al het inkopen van de flesjes een groot drama is geweest, uiteindelijk heb ik ze speciaal laten produceren! Ga je dus aan de slag met het zelf maken van zeep? Let erop dat als je een compleet DIY pakket aanschaft er wel alcoholspray bij zit - dit mag simpelweg niet ontbreken.zeep maken, gietzeep, zeep pakket, zelfgemaakte zeep

Deze zeepjes zijn gemaakt met het XXL zeep pakket
Comentários


2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page