top of page
  • Foto van schrijverDaphne

Luchtplantjes verzorgingstips

Heb jij of wil jij luchtplantjes aanschaffen maar weet je niet zo goed hoe je ze nou moet verzorgen? Lees dan vooral verder! Airplants zijn de hit van het jaar op planten gebied.


Hoe verzorg je luchtplantjes?

In de webshop bied ik onder andere luchtplantjes aan, maar zijn deze nu wel echt zo makkelijk om te verzorgen als iedereen roept? Nouja het antwoord is ja en nee. Want ze hebben geen grond nodig om te overleven maar wel water en licht. De plantjes mogen dus niet overgeslagen worden tijdens het rondje water geven! Het voordeel van luchtplantjes is alleen dat als dat onverhoopt toch wel een keer gebeurd ze het nog veel langer volhouden dan een normale huisplant. Plus, als je ze echt maanden vergeten bent en ze zijn verdroogd dan doet een bad van een halfuur wonderen en zijn ze er zo weer bovenop!


Luchtplantjes leven normaal in super vochtige buitenlucht die vol zit met voedingsstoffen, in een gemiddelde huiskamer is de lucht helaas niet optimaal en moet je ze dus af en toe water geven. Dit doe je met een plantenspuit of mist verstuiver, je moet de luchtplantjes ongeveer 1 keer in de 2 weken onder sprayen met water. Ze vinden het extra fijn als je wat vloeibare plantenvoeding bij het water toevoegt!


Omdat luchtplantjes dus geen grond nodig hebben om te overleven zijn het ook de ideale plantjes om voor DIY projecten te gebruiken. In deze blog laat ik een aantal toffe DIY ideeën zien met airplants!
2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page