Luchtplantjes

Aan de slag met airplants

Luchtplantjes, ofwel airplants, zijn super schattige en handige plantjes om in huis te hebben! Ze leven namelijk van lucht en zonlicht. Het enige onderhoud dat ze nodig hebben is af en toe een spraytje water en dat is het! Omdat ze dus geen grond nodig hebben zijn ze ook ideaal om er een DIY mee te maken! Er zijn wel honderd verschillende DIY ideeën met luchtplantjes te bedenken. Ik heb de leukste luchtplant DIY ideeën verzameld en in de online gids die bij de luchtplant set zit gezet.

Luchtplantjes verzorgen

Zijn luchtplantjes nu wel echt zo makkelijk om te verzorgen als iedereen roept? Nouja het antwoord is ja en nee. Want ze hebben geen grond nodig om te overleven maar wel water en licht. De plantjes mogen dus niet overgeslagen worden tijdens het rondje water geven! Het voordeel van luchtplantjes is alleen dat als dat onverhoopt toch wel een keer gebeurd ze het nog veel langer volhouden dan een normale huisplant. Plus, als je ze echt maanden vergeten bent en ze zijn verdroogd dan doet een bad van een halfuur wonderen en zijn ze er zo weer bovenop!

 

Luchtplantjes leven normaal in super vochtige buitenlucht die vol zit met voedingsstoffen, in een gemiddelde huiskamer is de lucht helaas niet optimaal en moet je ze dus af en toe water geven. Dit doe je met een plantenspuit of mist verstuiver, je moet de luchtplantjes ongeveer 1 keer in de 2 weken onder sprayen met water. Ze vinden het extra fijn als je wat vloeibare plantenvoeding bij het water toevoegt!

 

Omdat luchtplantjes dus geen grond nodig hebben om te overleven zijn het ook de ideale plantjes om voor DIY projecten te gebruiken. In deze blog laat ik een aantal toffe DIY ideeën zien met airplants!

Luchtplantjes DIY airplants
Luchtplantjes, airplants

Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met zelf zeep maken. Op de pagina vind je allerlei losse producten om zelf geurkaarsen te maken zoals koolzaadwas en een kaarsen maken set.

Wil je aan de slag met borduren? Dan ben je ook op het juiste adres! Op deze pagina vind je borduurringen, borduurgaren en een complete borduurset en borduurpakket

Inspiratie _ kleurenpalet daffie's (6).p

Gratis verzending vanaf 19.50 binnen Nederland    🌼    2 tot 3 werkdagen levertijd   🌼     Eco friendly verpakking & materialen