top of page
  • Foto van schrijverDaphne

Borduurpatroon van September: Simpele bloem 🌼

Het was eigenlijk niet de bedoeling om hier een echt patroon van te maken, ik wilde een leuke simpele opvulling voor aan m'n "borduurmuur". Toen ik ermee bezig was bedacht ik me dat het patroon heel goed zou kunnen werken als aller eerste ervaring met borduren, het zijn maar 2 simpele steken en zo krijg je het precies werken goed onder de knie!

Het patroon

Er komen dus maar 2 steken aan te pas in dit patroon, de satin steek en de french knot. De french knot is ietwat moeilijk en leer je eigenlijk alleen goed door hem vaak te doen. Dat zit hier wel goed want heel het middenstuk moet worden opgevuld met french knots ;)

Na dat te hebben gedaan garandeer ik je dat je nooit meer een lelijke french knot zult maken.


De bladeren zijn gemaakt met de satin steek, in principe een hele eenvoudige steek maar je moet wel heel precies werken. De steken moet vlak naast elkaar gezet worden anders krijg je gaten en de lijn van het patroon moet ook precies gevolgd worden, je leert hier dus heel precies werken. De bloem kan in allerlei leuke kleurencombinaties gemaakt worden en wanneer je hem maakt op een mini ring ben je er ook zo klaar mee!


Borduurpakket

Dit patroon is onderdeel van het 3 in 1 borduurpakket, het idee van dit pakket is dat aan de hand van 3 patronen die steeds een stukje moeilijker worden je het borduren onder de knie krijgt. Wil je hem zelf los maken om het eens uit te proberen? Geen probleem! Hieronder vind je het lijnpatroon voor dit ontwerp. Leg je borduurstof over de lijntekening heen en trek met een wateroplosbare patroon teken stift de lijnen over op je doek. Span het doek op een borduurring, kies de kleuren borduurgaren waar je mee wilt werken en begin met borduren!
Comments


2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page