top of page
  • Foto van schrijverDaphne

Ga aan de slag met zelf een tas borduren!

Een tote bag borduren is super simpel, het werkt eigenlijk precies hetzelfde als een normaal borduurwerk op een borduurring omdat de stof zo erg op elkaar lijkt, hieronder vind je wat je nodig hebt voor het borduren op een tas en wat inspiratie!tas borduren met borduurset


Tas borduren benodigdheden

Voor het borduren van een tas heb je uiteraard de tas zelf nodig. Een tote bag van katoen is het makkelijkste omdat de stof lijkt op normale borduurstof! Verder heb je nodig:


- Een borduurring voor het strak zetten van de stof waarop je wilt borduren

- Een wateroplosbare stift, ookwel patroon teken stift genoemd. Deze heb je nodig voor het tekenen van je borduurpatroon op de tote bag!

- Borduurgaren, je kunt verschillende kleuren zelf uitkiezen of een compleet borduurpakket kopen waar deze al bij zitten.

- Naalden set & draad doorsteker voor het gemakkelijk bevestigen van je draad aan een naald.

- Je hebt ook een borduurpatroon nodig, je zou er zelf een kunnen tekenen, een gratis borduurpatroon kunnen gebruiken of de patronen bij het complete borduurpakket.


Weet jij al wat van borduren af? Dan hoef ik borduursteken niet meer uit te leggen maar als je een beginner bent is het handig om ook een handleiding te hebben die alle borduursteken met afbeeldingen uitlegt. Zo'n handleiding zit bij deze borduurpakketten en kun je ook los downloaden! In deze blog leg ik 2 simpele borduursteken uit, de lazy daisy steek en de french knot.


Waar moet je rekening mee houden tijdens het borduren van een tas?

Een veel gemaakt fout is dat je je naald te ver doorsteekt en weer terughaalt zonder door te hebben dat je de achterkant van je tas nu ook mee geborduurd hebt. Werk dus altijd met een hand in de tas zo voel je of het goed gaat! Bij de afwerking van de draden moet je ook extra goede knopen maken en zo min mogelijk los hangende stukjes hebben. Het is natuurlijk de bedoeling dat de tas ook echt gebruikt wordt en als er dan allerlei los hangende garen zitten dan gaat je borduurwerk veel sneller stuk! Het wassen van de tas is ook een ding, het kan wel maar ik zou aanraden hem in een waszak te doen. Zo loop je het minste risico dat je borduurwerk beschadigd.


Ik zou zeggen, probeer het vooral eens keer uit! Borduren zelf is een super leuk ontspannend werkje en je kunt er echt hele leuke dingen mee maken en nu heb je ook nog eens een leuk bruikbaar handgemaakt item erbij :) Met een complete borduurset kun je ook meteen beginnen, ideaal!

Comments


2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page