top of page
  • Foto van schrijverDaphne

Borduren als nieuwe hobby?

Alles wat je moet weten over borduren op een rijtje, de leukste moderne unieke borduurpakketten & losse benodigdheden.


Borduren in het kort

Borduren is een geweldige nieuwe hobby die je niet alleen helpt ontspannen, maar waarmee je ook iets moois en persoonlijks creëert. Of je nu een beginner bent of al wat ervaring hebt, borduren is een hartstikke goede manier om je creativiteit te uiten en iets unieks te maken.

Om te beginnen heb je niet veel items nodig, het is dan ook een goed betaalbare hobby waar je evengoed heel wat uur plezier aan kunt hebben. Een borduurring, borduurnaald, borduurgaren en wat stof is het enige dat je nodig hebt om te starten met borduren. Het internet staat daarbij vol met gratis tutorials en uitleg over alle borduursteken, ook ik heb een blog geschreven over de 5 basis borduursteken.Borduren

Creativiteit kwijt in borduren

Een van de beste dingen aan borduren is dat je je eigen ontwerpen kunt maken en kunt kiezen uit ontelbaar veel kleuren garen. Er zijn ook heel veel websites en sociale media accounts die borduurpatronen delen die je gratis of tegen betaling kunt downloaden. Je kunt simpel beginnen met lijn illustraties en steeds een beetje meer kleuren en details toevoegen aan je ontwerpen. Ook de stof/ het voorwerp waar je op borduurt kun je volledig zelf kiezen. Het is bijvoorbeeld heel leuk om kledingstukken, rugzakken, petjes, theedoeken, handdoeken etc. te personaliseren met een borduurwerkje. Een grappige quote voor aan de muur of een heel gedetailleerd vrolijk bloemenwerkje in een borduurring past ook hartstikke goed tussen een gallery wall!


Borduren met een modern borduurpakket

In de video hieronder laat ik zien wat er allemaal in een modern borduurpakket zit en hoe je ermee te werk moet gaan mocht je interesse al gewekt zijn!


Is borduren ingewikkeld?

Wanneer je eenmaal je patroon hebt gekozen, is het tijd om te beginnen met borduren. Zorg ervoor dat je de borduurnaald door de stof trekt op de juiste plekken en dat de draad strak genoeg zit zodat de afbeelding duidelijk zichtbaar is. Het kan even wennen zijn om de techniek onder de knie te krijgen, maar oefening baart kunst. Het kan zelfs leuk zijn om met verschillende soorten steken en kleuren te experimenteren om zo je eigen stijl te ontwikkelen.

Eenmaal klaar, kun je je borduurwerk gebruiken om een ​​t-shirt, tas, muurdecoratie of iets anders te personaliseren. Het is geweldig om iets te creëren dat niemand anders heeft en waar je trots op kunt zijn!


Bovendien is borduren een geweldige manier om te ontspannen. Het vereist aandacht en concentratie, wat kan helpen om je hoofd uit te zetten door juist met je handen te gaan werken. Het kan zelfs dienen als een soort mindfulness-meditatie, waarbij je volledig opgaat in het creëren van iets moois. Kortom, borduren is een fantastische nieuwe hobby om te proberen! Het is niet alleen ontspannend, maar het stelt je ook in staat om iets unieks en persoonlijks te maken. Of je nu een beginner bent of al wat ervaring hebt, er zijn talloze ontwerpen om uit te kiezen en een hele gemeenschap van borduurliefhebbers om inspiratie uit te putten. Waar wacht je nog op? Ga aan de slag en laat je creativiteit de vrije loop!


Comments


2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page