top of page
  • Foto van schrijverDaphne

Weven in een borduurring, dit moet je weten!


Leer weven op een toegankelijke manier in een borduurring. Het is super eenvoudig om een weef project te starten in ene borduurring, hier lees je wat je nodig hebt en moet weten voordat je aan de slag gaat!1) Van borduurring naar weef hoop

Het enige wat je nodig hebt om te beginnen is wit touw, wol/garen ter opvulling, een dikke naald en een borduurring! Je begint door de borduurringen los van elkaar te halen, vervolgens neem je de binnenste ring en span je hier over de breedte het witte touw omheen, je blijft dit herhalen en schuift telkens een stukje op totdat heel de ring gevuld is met gespannen touw! Dan kun je de buitenste ring weer strak eromheen plaatsen, als het goed is heb je nu over heel de borduurring strak gespannen draad lopen zoals op de foto hiernaast.


2) Weven met merino wol

In de video hieronder zie je hoe ik op verschillende manieren de merino wol in en om het touw plaats in de hoop. Je kunt het in bolletjes ertussen 'proppen' of om het touw heen vlechten. Ik gebruik verschillende diktes wol, je kunt merino wol namelijk hele makkelijk splitsen en zo creëer je wat meer diepte. Kies van te voren je kleurenpalet en houd er ook rekening mee dat des te meer je de wol opsplitst des te meer oppervlakte je kunt bedekken. Als je dus graag hele dikke grote lussen wilt maken zul je wat meer merino wol nodig hebben.


Je kunt ook met andere materialen weven om het werkje interessant te houden


3) Afwerking


コメント


2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page