top of page
  • Foto van schrijverDaphne

Zo maak je deze trendy kaarsen zelf!

Je bent ze misschien al eens tegen gekomen op social media, kaarsen in allerlei leuke vormen zoals een kubus. Vaak ietwat prijzig om aan te schaffen maar je kunt ze dus ook heel makkelijk zelf maken!


Het enige wat je nodig hebt om deze kaarsen zelf te maken is koolzaadwas, lonten en de juiste kaarsmal. Deze kaarsmallen kun je hier zowel los vinden als bij een complete kaarsen maken set. Bij het zelf kaarsen maken pakket komt ook een handleiding, deze handleiding legt in detail uit hoe je te werk moet gaan, hier alvast een beknopte beschrijving:


Je smelt de koolzaadwas in een au bain marie constructie op laag vuur. Zodra de koolzaadwas volledig gesmolten is kun je er een beetje kleur aan toevoegen. Dit doe je door een heel klein stukje van een super gepigmenteerde kleurchip toe te voegen aan de gesmolten wax. Vervolgens laat je de kleurchip ook smelten en roer je het goed door de wax heen. Des te meer pigment je toevoegt des te donkerder wordt je kaars. Je kunt dus experimenteren met verschillende hoeveelheden pigment en zo een hele reeks aparte kleuren creëeren met maar 1 zo'n kleurchip! Zo'n kleurchip in terracotta pigment zit ook bij deze kaarsen maken set die de gietmallen bevat.


Wanneer je kleur heb toegevoegd en de wax gesmolten is kun je het in de mal gieten. Er dient hier wel rekening gehouden te worden met de kaarslont, er is een speciaal trucje voor het bevestigen van de kaarslont. Dit trucje leg ik uit in de handleiding zelf kaarsen maken bij het DIY pakket! Na het gieten moet je minstens 5 uur de koolzaadwas uit laten harden. Je mag de mal niet in de koelkast leggen om het proces te versnellen! Dan krijg je namelijk lelijke witte 'vlekken' op je kaars. Nadat de kaars goed is uitgehard is het ook nog even lastig om ze goed uit de mal te krijgen.


Kaarsmal kubus en torso

Zowel de kubus als de torso kaarsmal is gemaakt van siliconen, deze zijn dus flexibel en kun je gemakkelijk binnenste buiten keren. Bij de kubus kaars mal gaat het vrij gemakkelijk, je draait eerst 2 zijkanten om en vervolgens de andere 2. Je beweegt steeds 1 rij 'bobbels' naar beneden totdat de kaars helemaal uit de mal is gedrukt. Bij torso mal is het iets moeilijker omdat de armen nogal snel afbreken. Je rolt hier eerst heel de mal naar boven tot de borst en haalt vervolgens heel voorzichtig 1 arm eruit. Na de arm rol je de mal over de nek en kun je de andere arm er ook voorzichtig uithalen.


Na gebruik van de mallen kun je ze gewoon afspoelen met water en weer opnieuw gebruiken!
Comments


2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page