top of page
  • Foto van schrijverDaphne

Wat zit er in een starters borduurpakket en waarom heb je het nodig?

Onder andere borduurpatronen, borduurgaren, borduurringen, borduurstof & andere accessoires mogen niet ontbreken in een borduurpakket!


Borduurpatroon kikker gratis bij borduurpakket
Een origineel Daffie's borduurpatroon gemaakt met een starters borduurpakket

Draad doorsteker

Met een draad doorsteker kun je gemakkelijk de garen door je naald halen. Je haalt eerste het ijzertje door het oog van de naald. Vervolgens haal je het draad door het ijzertje van de draad doorsteker. Dan trek je voorzichtig de draad doorsteker terug door het oog van de naald. Wiebel een beetje heen en weer als het niet meteen lukt. Zit het draad door de naald? Leg er dan geen knoopje in! Je kunt het draad gewoon los laten hangen, anders gaat het draad moeilijk door je doek heen.


Water oplosbare stift

Met een water oplosbare stift kun je een design op je doek tekenen. Je kunt dit zelf uit de losse hand doen of een van de patronen hieronder gebruiken. Je kunt de lijntekening van de patronen uitprinten, op het raam plakken en dan met je doek ervoor over trekken. Je kunt ook de tekening op een groot scherm (zoals een laptop of Ipad) met de helderheid op zijn hoogst openen. Dan leg je je doek daaroverheen en zie je de lijnen ook goed door de stof die je dan vervolgens kunt overtrekken. Als het niet helemaal netjes gaat is dat geen probleem, de blauwe stift kun je als je klaar bent uitwassen door het doek onder de kraan te houden en dan zie je er niets meer van!

Borduurpatronen & borduursteken uitgelegd

Wanneer je voor het eerst aan de slag gaat met borduren is het wel zo handig als je weet wat voor steken er allemaal zijn en meteen kunt beginnen met een aantal patron. Bij de handleiding in dit borduurpakket komt een overzicht met alle basis borduursteken. Deze worden aan de hand van afbeeldingen en tekst uitgelegd. Bij de handleiding zitten ook 10 gratis borduurpatronen. Deze zijn geordend van makkelijk naar moeilijk, zo kun je dus als beginnend borduurder steeds een iets moeilijker patroon uitkiezen! Ik teken de borduurpatronen zelf en borduur alle voorbeelden ook zelf. Het is niet toegestaan om de borduurpatronen en uitleg in de handleiding te delen met derden. Ze zijn eigendom van Daffie's.

Borduurstof

Bij het starter borduurpakket komt ook katoenen borduurstof. Deze stof is niet geschikt voor cross stitch borduren maar juist voor de moderne versie van borduren met hele gedetailleerde borduurpatronen. De stof is makkelijk in de borduurringen te bevestigen en je zult er ook gemakkelijk je naald en draad doorheen kunnen halen.

De borduurgaren in de borduurpakketten zijn speciaal door ons geselecteerd op kwaliteit en werkgemak. We hebben verschillende soorten borduurgaren getest maar uiteindelijk zijn deze als duidelijke winnaar uit de test gekomen. Er is een hele fijne variatie aan kleuren en de borduurgaren ontrafelen niet snel.

Wij werken met zowel bamboe borduurringen als beukenhouten borduurringen in onze pakketten. Beide zijn duurzaam en hebben een mooie uitstraling de beukenhouten borduurring is alleen luxer qua kleur en afwerking. De beukenhouten borduurring heeft bijvoorbeeld een gouden messing sluiting, de bamboe borduurring heeft dit niet en is iets vatbaarder voor splinters.

Comments


2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page