top of page
  • Foto van schrijverDaphne

Van deze bloem wordt kaarswax gemaakt!

De kaarswax in onze DIY pakketten is volledig eco-friendly en wordt geproduceerd in Europa. Maar wist je ook dat deze gele bloem het hoofd bestandsdeel is?


Koolzaadwas

Koolzaadwas

Deze fel gele bloem kent 2 soorten, raapzaad en koolzaad. De 2 zien er bijna identiek uit en produceren beide heel veel zaad waarvan vervolgens olie wordt gemaakt. Deze olie wordt in van alles en nog wat gebruikt, het zit bijvoorbeeld ook in boter en is als pure olie dan ook geschikt voor consumptie. Vooral in Duitsland en Frankrijk zie je velden vol fel gekleurde koolzaad, in Nederland zie je de bloem vooral in de berm en stadsparken groeien. Naast dat het een heel leuk aangezicht is hebben de 'bestuivers' zoals bijen hier enorm veel baat bij! Dit is de ideale leefomgeving voor hun, meer dan genoeg bloemen om te bestuiven en de velden hoeven niet bespoten te worden met vergif. De koolzaadplant werd namelijk eigenlijk altijd als onkruid gezien en is hartstikke hardnekkig. Andere soorten onkruid maken dus eigenlijk geen schijn van kans tussen de sterke bloemen.


Van de olie wordt koolzaadwas gemaakt, de meest eco-friendly kaarswax variant die er is hier in Nederland! Transportlijnen zijn kort omdat de olie in Europa geproduceerd wordt en de wax zelf is biologisch afbreekbaar en bevat geen giftige of schadelijk stoffen zoals paraffine wax. Wil je dus aan de slag met zelf kaarsen maken? Kies voor koolzaadwas!


In onze pakketten zelf kaarsen maken gebruiken we alleen maar koolzaadwas vanwege de grote lijst voordelen. De wax is geschikt voor zowel containers en potjes als voor een losstaande kaars uit een mal. Kaarsen maken met een compleet zelf kaarsen maken pakket is super leuk maar ik ben zelf ook enorm fan van gekke kaarsjes maken. Zo ga ik bijvoorbeeld graag naar de kringloop en zoek daar naar mooie kopjes met schotel, in het kopje giet ik vervolgens een kaars! Daarvoor heb je alleen maar kaarsen lonten nodig en koolzaadwas. Dit kun je zowel los en als refill pakket bij elkaar aanschaffen!
Comentários


2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page