• Daffie's

Tekst borduren met de chain stitch (ofwel kettingsteek): Mini borduur tutorial!

Benieuwd naar hoe je de kettingsteek borduurt? Ik heb een mini tutorial video opgenomen en het hieronder in tekst uitgelegd!


Chain stitch, ook wel bekend als de Kettingsteek.

Ik gebruik hem vooral om tekst te borduren, je kunt er gemakkelijk bochtjes mee maken en het geeft een wat dikkere lijn met een sierlijk patroon erin! Zo werkt de steek:

Bij punt 1 is je draad van achter naar voor gestoken door de eerste lus heen, vervolgens steek je hem in diezelfde lus bij punt 2 weer naar achteren. Je trekt het draad niet meteen aan, eerst haal je de naald weer naar voren (punt 3) binnen in de lus die er nog zit omdat het draad nog niet aangetrokken is! Trek het draad helemaal naar voren via punt 3, nu kun je de lus wel strak aantrekken. Vervolgens herhaal je de stappen weer en steek je je draad naar achteren binnen in de lus vlak naast punt 3.


In de video zie je hoe je de eerste steek maakt, je maakt een kleine lus en begint vervolgens aan de stappen zoals hierboven beschreven. Je eindigt de kettingsteek door het laatste lusje vast te zetten met een enkele steek aan het uiteinde van de lus, hier zie je ook een voorbeeld van in de video hierboven!


Starters borduurpakket

Dit is een van de steken 12 die uitgelegd staat in de handleiding bij het grote starters borduurpakket. Bij dit pakket vind je 50 verschillende kleuren borduurgaren, stof, 3 ringen, naalden, een water oplosbare patroon tekenstift en nog veel meer handige items. Ideaal dus om in een keer alles in huis te halen en het modern borduren onder de knie te krijgen!

Hier vind je het starters borduurpakket.Tekst borduren ketting steek
Tekst borduren

 2 tot 3 werkdagen levertijd 🌼 Gratis verzending binnen NL vanaf 19.50 🌼 Eco friendly verpakking & materialen