top of page
  • Foto van schrijverDaphne

Kerst kaarsen maken met cookie cutters!

Maak goed gebruik van je koek vormpjes en giet er kaarsen in.

Stap 1

Leg de vormpjes in een kartonnen doos op bakpapier, de wax zal hoogstwaarschijnlijk uit de vormpjes gaan lopen en zo blijft het enigszins op zijn plek!


Stap 2

Smelt de wax, plaats lonten met een metalen pitje midden in de vormpjes en giet de gesmolten wax er voorzichtig in.

Des te kouder de wax is tijdens het gieten des te beter! De kans dat het uit de vormpjes loopt is dan namelijk kleiner. Bij mij liep alle wax er zo goed als meteen uit, dat is ook geen probleem dan moet je gewoon 2 keer gieten :)


Stap 3

Wanneer de wax uit je vormpjes loop giet je eerst een kleine bodem in de vormpjes. Deze laat je vervolgens een paar minuten drogen totdat de wax licht wit begint te worden. Vervolgens giet je een tweede laag eroverheen, de wax zal er deze keer niet uitlopen nu kun je heel het vormpje vullen.


Stap 4

Laat de gevulde vormpjes een paar uur drogen. Wanneer de kaars goed hard voelt kun je hem heel voorzichtig uit het vormpje drukken. Rudolph is bij mij gesneuveld toen ik hem uit de vorm probeerde te drukken 😅


Wanneer je de kaarsen ook echt wilt aansteken zet ze dan op een schoteltje, ze branden best snel op en het kaarsvet druipt nogal!Hieronder een video waarin de stappen allemaal voorbij komen.

De wax en kaars lonten kun je onder het overzicht kaarsen maken in webshop vinden! :)

Comments


Commenting has been turned off.

2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page