top of page
  • Foto van schrijverDaphne

Kaarsen maken starters pakket

We hebben weer iets nieuws bedacht... Een compleet starters pakket met alles er op en er aan om zelf kaarsen te maken!

Introducing...

Het XXL starters pakket kaarsen maken! Dit grote starters pakket zelf kaarsen maken bestaat uit werkelijk alles wat je nodig hebt om zelf kaarsen te maken. Heb je dus nog nooit zelf kaarsen gemaakt of juist wel en wil je het wat professioneler aan gaan pakken dan is dit pakket ideaal! Toen ik zelf begon met kaarsen maken heb ik alle spulletjes die ik nodig had een voor een bij elkaar verzameld. Het ene item gebruikte ik vaker als het ander, in deze kit heb ik alle items gestopt die ik door de jaren heen het aller liefst gebruik voor het kaarsen maken! De metalen lonthouders houden de lontjes precies goed op hun plek, nooit meer lontjes die net niet mooi uit het midden van de kaars steken. De thermometer geeft precies aan wat de temperatuur van de wax is en zo dus ook de ideale uitgiet temperatuur. Zo voorkom je bijvoorbeeld frosting wat voorkomt bij een te lage uitgiet temperatuur.


De stainless steel schenkkan is ideaal voor het au-bain-marie verwarmen van de wax in een kokende pan water en het vervolgens meteen uitgieten van de wax in je kaars. De kleurchip kan gebruikt worden om je kaarsen allerlei verschillende tinten roze/ terracotta te kleuren en de 2 geuroliën laten je kaarsen heerlijk ruiken! Er zitten lonten bij voor zowel kaarsen in een potje als kaarsen uit een mal, het stuk touw lont kan namelijk door de mal heen gehaald worden!


De kaarswax in het pakket is gemaakt van Soja wax zonder paraffine. Een duurzame variant dus, er is al stearine aan de wax toegevoegd om hem ook geschikt te maken voor kaarsen uit een mal die op zichzelf moeten staan. 100% pure soja wax stort namelijk zo in wanneer hij niet in een container zit.Handleiding kaarsen maken

Nog nooit zelf kaarsen gemaakt? Geen zorgen! Bij het pakket komt ook een uitgebreide handleiding zelf kaarsen maken waarin alle ins en outs in detail beschreven worden. In de handleiding vind je ook allemaal leuke ideetjes ter inspiratie terug. Ga bijvoorbeeld eens langs bij de kringloop, hier vind je superveel grappige theekopjes en andere potjes waar je zelf een unieke kaars in kunt maken met het pakket.

Waarom zelf kaarsen maken?

Zoals bij alle DIY pakketten die ik samenstel vind ik het belangrijk dat het pakket zorgt voor een momentje rust. Het gaat net zo goed om de beleving van het zelf iets maken als om het eind resultaat. Je kunt namelijk net zo goed naar de winkel lopen en een paar kaarsen in huis halen, dat is alleen een stuk minder leuk! Het motto "hoofd uit, handen aan" gaat heel goed op voor zelf kaarsen maken. Het is even iets anders je bent met je handen bezig en maakt helemaal zelf iets moois waar je nog lang van kan genieten zonder afleidingen om je heen. Het proces is ook langzaam, je moet er echt de tijd voor nemen. Je verhit de wax langzaam je giet het uit en moet ook langer wachten tot het droog is. Je kiest zorgvuldig je potjes of mallen uit waarin je de kaarsen wilt maken.. kortom, een echt moment voor jezelf!
Comments


2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page