Kaarsen maken met geheime boodschap?
top of page
  • Foto van schrijverDaphne

Kaarsen maken met geheime boodschap?

In deze blogpost beschrijf ik hoe je met letterkralen unieke kaarsen kunt maken met een boodschap erin die alleen zichtbaar is wanneer je de kaars aansteekt!


Kaarsen maken met tekst

Zelf kaarsen maken

Je begint met het zelf gieten van een kaars op de normale manier, geen idee hoe zelf kaarsen maakt werkt? In deze blog beschrijf ik stap voor stap alles wat je moet weten! Zo maak je zelf kaarsen. Zorg bij het maken van de kaars dat je in ieder geval 4 cm extra ruimte overhoud in het potje om nog een extra laag wax te kunnen gieten. Je plaatst de letters in je zelfgemaakte kaars wanneer hij net niet helemaal verhard is, dit is na zo'n 2 a 3 uur. De wax is al aardig gestold maar nog wel zacht genoeg om te bewerken. Je drukt de letter voorzichtig in de bovenste laag wax zodat ze goed vastklemmen. Doe dit zo'n 3 a 4 cm van de lont af. Wanneer alle letters op de gewenste plek zitten giet je een tweede laag wax over de tekst heen totdat de letter volledig 'onderwater' zijn. Nu is het een kwestie van wachten tot de wax verhard is en de tekst onzichtbaar is geworden!



kaarsen maken met tekst

Geen zin om zelf kaarsen te maken?

Lijkt het je toch iets teveel gedoe om zelf een kaars te maken maar wil je alsnog de boodschap erin hebben? Dan kun je ook gewoon een kant en klare kaars aanschaffen! Je verhit de bovenkant van de kaars zonder de lont aan te steken door middel van bijvoorbeeld een hete lucht föhn vlakboven de kaars te houden net zolang totdat de bovenkant vloeibaar is. Zorg dat er in ieder geval 2 cm van de oppervlakte van de kaarswax gesmolten is. Plaats vervolgens de letterkralen in gewenste zin het liefst zo'n 3 a 4 cm van de lont af. Met een satéprikker kun je de letters in de juiste positie krijgen. Wanneer de letters goed staan is het een kwestie van afwachten totdat de kaars weer verhard is. De letters worden weer onzichtbaar en pas wanneer je de kaars aansteekt en de wax weer smelt zul je de geheime boodschap weer zien!


DIY pakket zelf kaarsen maken

In de webshop hebben we verschillende DIY pakketten met alles erop en eraan om zelf kaarsen te maken. De letterkralen kun je los ook terugvinden in de webshop! Via deze link vind je alle pakketten en losse materialen: Kaarsen maken


Ga jij aan de slag met het maken van kaarsen met tekst? Super leuk! Deel je resultaten met ons via onze social kanalen @daffys.diy. Ik vind het hartstikke leuk om de DIY's terug te zien komen bij andere 🧡




2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page