top of page
  • Foto van schrijverDaphne

DIY idee: Borduren op een schilderij

Ik besloot 2 hobby's te combineren en het resultaat was zo leuk dat ik er ook maar meteen een blog over ben gaan schrijven!
Zo werkt het

Borduren op een schilderij is super simpel, ik begon met het verven van het schilderij zelf. Ik maak graag abstracte vormen in felle kleuren dus deed gewoon precies dat! Ik had van te voren nog geen idee waar ik wat wilde borduren - dat kwam later pas. Toen de verf goed gedroogd was ben ik kleuren merino wol en borduurgaren gaan matchen met het schilderij. Uiteindelijk had ik een paar leuke kleurtjes bij elkaar en heb ik met een wateroplosbare patroon teken stift vormen gaan tekenen op het schilderij zelf! Dat kan gewoon omdat de stift met een heel licht vochtig doekje al weg gaat!


Binnen die vormen ben ik gewoon met naald en draad gaan borduren zoals dat ook op normaal doek gaat. Ik heb in het werkje op de foto overal de satin stitch gebruikt en een keer de spinnenweb steek maar dan in het mega groot! Qua naald formaat gebruikte ik de grootse uit de naaldenset die in het borduren beginners pakket zit. De borduurgaren en de wateroplosbare stift komen ook uit deze borduurset maar zijn ook los te vinden op de website!Andere ideetjes

Er zijn eigenlijk enorm veel verschillende items waarop je kunt gaan borduren. De lampenkap, je broek, een trui, een kussensloop, laptop hoes, etui of een petje - en ik kan nog wel 20 dingen bedenken! Het leuke aan borduren is dat wanneer je eenmaal de basisteken onder de knie hebt je echt bijna alles een stukje mooier kunt gaan maken. Lekker veel verschillende kleuren borduurgaren is dus altijd handig om te hebben net zoals zo'n patroon teken stift en een handleiding met de basisteken overigens ;) - Dit zit dus allemaal in een 'borduren voor beginners' borduurpakket!

コメント


2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page