top of page
  • Foto van schrijverDaphne

Eigen huis & Tuin DIY: Bijenwas geur hangers


geurhangers wax

Voor eigen huis en tuin mocht ik een DIY met geurhangers van bijenwas laten zien. De opnames waren behoorlijk spannend en mezelf terug zien op tv misschien nog wel spannender maar de DIY is goed gelukt! Hieronder een blog die nog eens precies uitlegt hoe je te werk moet gaan en wat je allemaal nodig hebt 😄. Mocht je het segment gemist hebben, het is terug te zien in de aflevering van 7 november!Benodigdheden

- Bijenwas (in de webshop terug te vinden)

- Thermometer (in de webshop terug te vinden)

- Een pan

- Een glazen kom of RVS schenkkan

- Siliconen mal voor hangers (in de webshop terug te vinden)

- Decoratie naar eigen smaakStap 1: Benodigdheden verzamelen

Het magische getal om te bereken hoeveel bijenwas je nodig hebt is 0.84. Doe de inhoud in ml van je potje of mal X 0.84 en je weet hoeveel gram bijenwas je nodig hebt om de mal te vullen. Voor de wax sachets mal heb je meer dan genoeg aan 750 gram wax.


Stap 2: Smelt de bijenwas

Plaats een glazen pot/komy of RVS kan in een pan met een laag water op een laag vuur. Doe de bijenwas in de kan en wacht geduldig tot deze smelt. Met de thermometer houd je de temperatuur in de gaten. Bijenwas smelt tussen de 62 en 65 graden celsius. Let op dat de bijenwas niet heter wordt dan 77 graden, dan begint het namelijk zijn geur en kleur te verliezen. Het helpt om het vuur laag te houden en zo de was geleidelijk te laten smelten!


Stap 3: Zet je spullen klaar

Terwijl de wax langzaam smelt kun je de mal op een vlak oppervlakte neerzetten waar het enige tijd ongestoord kan blijven staan. Je kunt eventueel een velletje bakpapier onder je mal leggen, de wax wilt nog wel eens morsen en van bakpapier krijg je wax gemakkelijk af.


Leg ook alvast je decoratie items klaar naast de mal en oefen alvast een beetje met hoe je het uiteindelijk in de mal wilt leggen. Als de wax namelijk eenmaal uitgegoten is moet je snel werken en voor de eeuwige twijfelaars (zoals ik 😉) werkt het dan net wat fijner als alles al klaar ligt.


Stap 4: Giet de was in de mal

Nu komt het leuke gedeelte! Giet voorzichtig het gesmolten bijenwasmengsel in de siliconen mal. Afhankelijk van hoe gedetailleerd je de hangers wilt decoreren zou ik aanraden maximaal 2 tot 3 per keer uit te gieten, zo heb je genoeg tijd de decoratie items in de nog vloeibare wax te plaatsen. Het uitharden van de bijenwas begint al na zo'n 5 minuten, je moet in totaal ongeveer 2 tot 3 uur wachten voordat je de hangers uit de mal kunt halen.


Stap 5: Aan een touwtje rijgen

Nu is het tijd om je geurhangers op te hangen. Rijg een stukje touw of lint door het gaatje in de hanger en maak een knoop aan de bovenkant zodat je ze kunt ophangen waar je maar wilt.


En dat is het! Je hebt je eigen bijenwas geurhangers gemaakt. Deze schattige hangers zijn geweldig om in je kledingkast te hangen, in je auto of gewoon in je huis om een aangename geur te verspreiden. Het zijn ook erg leuke cadeautjes voor vrienden en familie.


Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en maak je huis wat geuriger met deze leuke DIY bijenwas geurhangers. Veel plezier! 😄
コメント


2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page