top of page
  • Foto van schrijverDaphne

6x Leuke dingetjes om te doen met vriendinnen!

Op zoek naar leuke (unieke) dingen om thuis te doen alleen of met een groep vriendinnen? Ik heb een creatieve top 6 gemaakt! Alle hobbies zijn geschikt om met zowel een kleine als grote groep vriendinnen te ontdekken.


Top 6 leuke dingen om thuis te doen:


Leuke dingetjes om te doen
  • Zeep maken

  • Kleien met lucht drogende klei

  • DIY's met papier

  • Kaarsen maken

  • Bonbons maken

  • Modern borduren1) Zeep maken

leuke dingen om te doen met vriendinnen

Het maken van zeep is een ontzettend leuk en ontspannend project. Je kunt allerlei verschillende zeepjes maken, de combinaties van geur, kleur en droogbloemen te decoratie zijn eindeloos. Het is ook een leuke manier om producten te maken die je op een dagelijkse basis gebruikt. Extra tip: geef overgebleven zeepjes cadeau! Handgemaakte bruikbare items vallen vaak wel in de smaak. Wil jij aan de slag met zelf zeep maken? We hebben heel veel complete starters pakketten in de webshop staan!2) Kleien met lucht drogende klei

leuke dingen om te doen

Kleien is een geweldige manier om te ontspannen en tegelijkertijd iets moois te creëren. Luchtdrogende klei hoeft niet een speciale keramiek oven in maar je kunt evengoed wel werkjes maken met keramiek effect door er een glossy sealer laag overheen te doen! Maak bijvoorbeeld een kaarsenhouder of plantenpotjes met de klei, verf ze met acrylverf en lak het af met een extra glossy sealer. Tip; dit is extra leuk om met een groep vriendinnen te doen! Met een compleet starters pakket kleien met alles erop en eraan is het net of je een workshop pottenbakken volgt maar dan thuis

want alle pottenbak technieken komen aan bod!3) Papieren bloemen maken + Zelf papier scheppen

dingen om te doen met vriendinnen

Met papier of een dun vel karton kun je veel meer dan je denkt. Het is een goedkoop materiaal waar je van alles mee kunt vouwen, origami kan wat ingewikkeld zijn maar ook zonder al te veel ingewikkelde vouwen kun je redelijk makkelijk een boeken bloemen knippen! Youtube staat vol met tutorials en met relatief weinig spullen kun je jezelf een hele middag goed vermaken en tegelijkertijd iets nieuws leren. We hebben ook een DIY pakket voor zelf crepe papieren bloemen maken. Ook leuk maar net iets anders; zelf papier scheppen! Je kunt heel gemakkelijk vellen papier met een mooie structuur scheppen van restjes oud papier dat je nog hebt liggen. De vellen zelf geschept papier kun je vervolgens gebruiken voor een lijntekening of gedicht. Ik vind het zelf ook leuk om het papier als achtergrond te gebruiken voor ingelijste droogbloemen. Het papier heeft veel meer karakter dan andere soorten papier die in de winkel te vinden zijn.


4) Kaarsen maken

leuke dingetjes om te doen

Kaarsen maken is een leuke en ontspannende activiteit, en het resultaat is ook echt bruikbaar wat altijd leuk meegenomen is. Je kunt door zelf kaarsen te maken in bijvoorbeeld oude opgebrande kaars potten ook mooi recyclen. Tip; ga een langs de kringloop, je vindt hier enorm veel leuke unieke theekopjes en potjes om een kaars in te gieten. Je kunt ook resten oude kaarsen gebruiken en opnieuw smelten om een hele nieuwe kaars van te gieten. Zo heb je alleen een stuk lont nieuw nodig! Ook leuk; Door geurolie toe te voegen aan je vloeibare kaarswax kun je een fijne geurkaars maken!


5) Bonbons maken

Als je een zoetekauw bent, dan is bonbons maken een leuk project voor jou! Je kunt allerlei verschillende smaken en vormen maken, en het is een leuke manier om je culinaire vaardigheden te verbeteren. Het zelf maken van bonbons is ook heel eenvoudig, het enige dat je nodig hebt is een siliconen mal met het liefst wat kleinere vormpjes. Kies je favoriete smaken, smelt chocolade en ga aan de slag. Een wat gedetailleerdere tutorial? Youtube staat vol met goede video's :)


6) Leer modern borduren

Borduren is een oude kunstvorm, maar met moderne technieken en stoffen is het weer helemaal terug! Het is een leuke manier om te ontspannen en tegelijkertijd iets moois te creëren. Het is naar mijn mening de meest rustgevende activiteit uit de lijst. Met alleen maar naald en garen kun je oude kussenslopen, tote bags, t-shirts, petjes etc. naar eigen smaak uniek maken. Ook leuk; een compleet borduurpakket! Met een modern borduurpakket voor beginners leer je binnen no-time de fijne kneepjes van het borduren, heb je straks een leuk zelfgemaakt werkje om aan de muur te hangen en kun je je nieuw geleerde borduur skills in de toekomst opnieuw gebruiken. Deze hobby vergt uiteindelijk niet héél veel focus meer dus het is ideaal om met een groep vriendinnen te doen, kletsen en borduren tegelijkertijd gaat goed samen!

leuke dingetjes om te doen met vriendinnen

Dit zijn slechts een paar van de vele leuke dingen die je thuis kunt doen. Bedenk wat bij je past en waar je blij van wordt, en ga er lekker mee aan de slag! We hebben naast een aantal van de genoemde hobby's nog veel meer leuke DIY pakketten in de webshop staan, moeite waard om eens naar te kijken al zeg ik het zelf 😉Leuke dingen om te doen met je vriendinnen; Waarom deze top 6?

Je vraagt jezelf misschien af waarom deze top 6 volledig uit creatieve hobby's bestaat. Ik merk zelf dat ik het meest ontspannen ben als ik met mijn handen bezig ben, of dat nu koken, tuinieren of dus met een creatieve hobby is. Met een groep vriendinnen samen of ieder voor zich aan iets moois werken geeft iedereen de ruimte om in een ontspannen setting tot goede gesprekken te komen. Het kan ook hartstikke grappig zijn als het compleet misloopt, ik spreek uit ervaring 😅. Niets hoeft perfect te zijn en het is juist leuk om elkaar ook te kunnen helpen! Uiteindelijk heb je (als het goed is 😉) ook een mooi aandenken aan de middag.


Extra leuk; er zitten ook wetenschappelijk bewezen voordelen aan creatief werken met je handen! Het verbeterd je humeur omdat het de productie van cortisol, het stresshormoon, vermindert. Het stimuleert ook de neurologische verbindingen in de hersenen, wat kan leiden tot verbeterde cognitieve functies en verhoogde creativiteit op de lange termijn! Genoeg redenen dus om van het volgende vriendinnen uitje een creatieve hobby middag te maken.


Comments


2 tot 3 werkdagen levertijd | Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL | Eco friendly verpakking  

bottom of page