top of page
  • Foto van schrijverDaphne

Lego kaarsjes maken: Zo doe je dat!

Een siliconen mal met een leuke vormpje kan vaak ook gebruikt worden om kaarsen in te maken. Hier laat ik zien hoe je dat met een robot / lego mannetjes mal doet.


lego kaarsjes

Lego / robot mal

Deze mal vond ik na een lange speurtocht op zoek naar mallen om unieke kaarsen in te maken! Het is eigenlijk voor ijsblokjes maar door een beetje out of the box te denken kun je er ook hartstikke leuke kaarsjes mee maken. Hier vind je de mal terug in de webshop, we hebben ook een compleet DIY pakket om lego kaarsjes zelf te maken.


Lont op zijn plek krijgen

Het grootste probleem met deze mal zit hem in het op zijn plek krijgen van de kaarslontjes. Ik heb het op 2 manieren geprobeerd, eerst door een stukje lont los in het vormpje te leggen en naar boven om te buigen aan de bovenzijde van het vormpje. Tijdens het gieten van de wax verplaatste het lontje en heb ik hem met een stokje terug naar het midden geduwd. Na het uitharden van de kaars zat de lont best ver aan de achterzijde van het mannetje en niet precies mooi in het midden. Voor het vooraanzicht van de kaarsen maakte dit op zich niet heel veel uit maar ik vermoed dat hij niet goed gaat branden mocht je de kaars ook echt willen aansteken..


Manier 2: Ik heb ook geprobeerd een gaatje aan de bovenzijde van de vormpjes te prikken met een dikke naald en satéprikker. Vervolgens haalde ik de lont door het gaatje zodat hij mooi in het midden vast zat. Met zowel de naald als de satéprikker lukte het goed, bij een vormpje werd het gat iets groter dan nodig en liep er een beetje wax uit tijdens het gieten, dit stolde alleen vrij snel en ik heb gewoon een kaars kunnen maken in het vormpje!


lego kaarsjes

Robot mannetje kaars

Deze kaarsen heb ik gemaakt met koolzaadwas. 350 gram wax is genoeg om de mal 2 keer volledig te kunnen vullen! De kaarsen hebben hun kleur gekregen door een stukje terracotta kleurchip in verschillende hoeveelheden toe te voegen aan de wax. Des te meer pigment des te donkerder de tint!

De lontjes kunnen zowel met als zonder voet. In dit voorbeeld heb ik lontjes met voet gebruikt.Kaarsen maken

Het principe van de wax smelten, gieten en uit laten harden in de mal werkt hetzelfde als bij het maken van normale kaarsen. In deze blog heb ik stap voor stap uitgelegd hoe kaarsen maken in zijn werk gaat!

2 tot 3 werkdagen levertijd  |  Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL  |  Met liefde verpakt

bottom of page