DIY tutorial: Zo heb ik een unieke dierenlamp gemaakt voor weinig


Je heb ze vast al wel eens voorbij zien komen, de dierenlampen, ze zijn tegenwoordig in allerlei gave designs beschikbaar en ook de prijzen zijn al wat vriendelijker geworden. Het merk Seletti was een van de eerste die er mee begonnen en ik heb destijds ook serieus overwogen er een aan te schaffen want ik vond ze gewoon zó leuk. Maarja toch wel een beetje boven mijn budget. Nu zijn er heel wat copycats en na een ietwat teleurstellende aankoop online van zo'n copycat (ik weet het heel slecht eigenlijk vandaar ook nu evengoed wel een dikke shoutout naar seletti!) besloot ik er helemaal zelf eentje te gaan maken. Ik had dus een middag wat te doen en de mogelijkheid om hem helemaal naar mijn smaak te stylen én dus ook nog betaalbaar. Win win win zou ik zeggen.


Dit heb je allemaal nodig:

  • Een (speelgoed) dier, het is alleen belangrijk dat de vorm leuk is, denk bijvoorbeeld aan dinosaurussen daar kun je gemakkelijk een geschikt exemplaar van vinden bij bijvoorbeeld de action of de kringloop winkel. Het materiaal maakt niet uit, plastic werkt net zo goed als steen. Heb je iets specifieks in je hoofd maar kan je het nergens vinden? Je kunt het altijd nog maken van papier maché! (op deze blog heb ik zelf ook geleerd hoe dat moet, super duidelijk en leuk geschreven)

  • Spuitbus verf, ik had die van mij in het goud bij de action - werkte prima! Ze hebben daar ook zwart, wit en zilver.

  • Fitting met snoer, ik raad deze aan van de hema & een lichtbron. Je kunt ook kiezen voor een snoer met stekker uiteinde en aan en schakelaar zodat het een echt tafel lampje wordt. Ik had even snel gegoogled en kwam deze tegen. Ik heb met deze alleen geen ervaring helaas de witte die ik heb gebruikt van de gamma waren uitverkocht.

Aan de slag

Dan is het eigenlijk heel makkelijk, je spuit je dier in de gewenste kleur (ik zou het buiten doen op een krant, het heeft nogal een sterke geur). Vervolgens hang je de lamp erin en klaar! Het lamp snoer natuurlijk wel nog even aansluiten mocht het geen simpel stekker snoer zijn ;)


Hieronder heb ik allerlei foto's verzameld van leuke ideetjes ter inspiratie, deze foto's heb ik niet zelf gemaakt! Laat me weten wat je ervan vind! Ik ben super benieuwd of iemand heeft besloten het ook te gaan maken :)

Gratis verzending vanaf 19.50 binnen Nederland    🌼    1 tot max. 5 werkdagen levertijd   🌼     Eco friendly verpakking & materialen

Klanten service

Retourbeleid
Levertijd

Betalen

Contact opnemen

Zakendoen met Daffie's

Wholesale

Adverteren

Verkopen via Daffie's

© 2020

Bedrijfsinformatie

KVK nummer          76917509

E-mail adres           info@daffiesdiy.com

Contact persoon     Daphne Vlaar

Adres                   Acaciastraat 103,                                                           4814HG Breda. 

  • Instagram

Volg ons op Instagram!
@daffies.diy