DIY tutorial: Zelf een trendy poef of terrarium tafel maken.


Dit is ook weer een van die DIY projectjes die ik ooit zelf heb uitgeprobeerd en waar ik nog steeds elke dag blij mee ben. Mijn poef staat inmiddels buiten op het terras maar ziet er eigenlijk nog super goed uit! Leuk projectje dus ook als je bezig was met je tuin zomer klaar maken en het kost bijna niets.

Benodigdheden:

  • Een oude autoband, de lokale garage of grofvuil stort hebben vast nog wel ergens een oude band liggen als je zelf geen band voor handen heb.

  • Grof touw (50 meter zou genoeg moeten zijn bij wat dikker touw)

  • Lijmpistool met lijmpatronen (of erg veel tubes sterke seconde lijm) TIP! bij de action hebben ze super goedkope en goed werkende lijm pistolen.

  • Ronde houten plaat in maat van de band, dit is vooral bij het planten terrarium tafeltje een must, voor de poef zou ook sterk nylon touw kunnen werken.

  • Rond glazen blad (voor de tafel) deze bladen zijn los online te bestellen. (Kosten ongeveer 20eu).

  • Eventueel verf en kwasten als je de poef een kleurtje wilt geven. Heb je heel grof prikkel touw gebruikt? Dan is het ook aan te raden om doorzichtige lak of sealer bij de bouwmarkt te halen en dat over de poef te verven, dan zit het iets lekkerder en blijft hij buiten langer mooi!


Stap 1: Band schoonmaken Voordat je het touw op de band gaat plakken moet de band goed schoon zijn, anders plakt het touw niet goed. Met een afwasborstel erover heen en een sopje is al goed genoeg. Stap 2: Band inpakken Als je besloten heb een poef te maken dan kun je met heel veel touw dat je via alle kanten om de band heen wikkelt een soort net creëren waardoor als je op de poef gaat zitten het 'net' je op vangt. Wel heel veel touw gebruiken dus zodat er geen grote gaten in het net zitten waardoor je heen zou kunnen zakken. Een ander manier is gewoon een ronde houten plaat bevestigen op de band door simpelweg schroeven door de plaat en band heen te boren. Of je kunt de plaat ook op de band lijmen. Voor het tafeltje heb je wel echt een houten plaat nodig aan een kant omdat hier het plantenterrarium op komt te staan als het ware en hier de onderpoten ook aan bevestigd gaan worden. Stap 3: Wikkel touw om de band heen Nu begin je met een klein rondje op de bovenkant en blijf je het touwen rond draaien om dat rondje heen. De foto's onder aan deze pagina geven goed weer hoe je te werk moet gaan. Elke keer lijm je het touw ook vast, je gaat dus gewoon mee met het lijm pistool in de beweging van het touw. Stap 4: Verven en sealen Als je van plan bent je poef buiten te zetten is een sealer aan te raden, dan blijft het langer mooi. Dit smeer je met een verf kwast gewoon over het touw heen. Je kunt je poef nu ook eventueel een kleurtje geven. Het terrarium in de tafel maak je af door in de opening van de band een vuilniszak te bevestigen of ander plastic. Hier stop je potgrond in en vervolgens plant je de plantjes en leg je daar het glazen blad weer overheen. Zo simpel is het! Als je geen gedoe wilt met poten bevestigen aan de houten onderplaat dan kun je het geheel ook gewoon op een krukje zetten en heb je hetzelfde effect alleen kun je hem dan dus gemakkelijk ook weer lager maken. Je kan er ook voor kiezen geen glazen blad erop te leggen en de bloemetjes en planten wat uit te laten steken, dan heb je een zelfgemaakte plantenbak!

Gratis verzending vanaf 19.50 binnen Nederland    🌼    1 tot max. 5 werkdagen levertijd   🌼     Eco friendly verpakking & materialen

Klanten service

​

Retourbeleid
Levertijd

Betalen

Contact opnemen

​

​

​

​

​

Zakendoen met Daffie's

​

Wholesale

Adverteren

Verkopen via Daffie's

​

​

​

© 2020

Bedrijfsinformatie

​

KVK nummer          76917509

E-mail adres           info@daffiesdiy.com

Contact persoon     Daphne Vlaar

Adres                   Acaciastraat 103,                                                           4814HG Breda. 

​

​

​

​

  • Instagram

Volg ons op Instagram!
@daffies.diy

​

​

​

​