DIY Tutorial: Trendy messing muurhanger maken!


Ik ben ooit begonnen met het maken van muurhangers met klei, maar hoe goed de kwaliteit ook was van de klei na verloop van tijd vielen ze of stuk of er kwamen barsten in. Niet ideaal dus.. Voor een ander hobby projectje heb ik ooit dunne messing platen in huis gehaald, deze bleken wel echt top te werken! Het is echt super makkelijk om zo zelf een muurhanger met messing elementen te maken. Hieronder een lijstje met wat je nodig heb:


  • Messing plaat 0.5 mm of 0.3mm dik (Ik heb een plaat bij de hornbach gehaald, hier zijn ze niet heel duur en ook in kleinere formaten beschikbaar!)

  • Perforator

  • Jump ringetjes (ik haal ze vaak bij kralenhandel.nl hier heb je mooie bronzen en kun je ze in kleine hoeveelheden kopen)

  • Kettinkjes voor ertussen, dit is optioneel je kan ook draad gebruiken. Bij kralenhandel.nl verkopen ze ook fijne bronze kettinkjes.

  • Basis hanger - dit kan van alles zijn, een lange tak bijvoorbeeld of langwerpige metalen buis of gewoon een wat grotere ring aan het uiteinde van een ketting.

Verder heb je een schaar of stanley mesje nodig en een potlood en dat is het.


Aan de slag

Je begint met het bedenken van wat voor vormen jij in je muurhanger wilt hebben.

Deze teken je dan uit met het potloodje op de messing plaat, je zult het potlood heel dun zien en kan het er zo weer af halen met een beetje water. Als je een stanley mesje in huis heb raad ik aan deze te gebruiken, je legt de plaat op een stevige ondergrond (waarvan het niet erg is als er een kras in komt) en snijd de vormen uit de plaat. Gewoon een beetje kracht zetten en het zou moeten lukken bij een dunnere plaat! Heb jij voor een wat dikkere plaat gekozen? Dan kun je ook een goede schaar gebruiken, je zal hier wel wat meer moeite hebben met het mooi knippen van ronde vormen (in mijn ervaring dan 😉). Als je plaat onverhoopt buigt kan je deze weer recht krijgen door hem tussen twee dikke boeken te leggen en ze goed aan te drukken.


Tevreden met je vormen? Dan is het tijd om de gaatjes aan de bovenkant erin te drukken, dit doe je met een simpele perforator. Een beetje kracht en hij zou er zo doorheen moeten gaan. Door deze gaatjes haal je de jump ringetjes. Deze ringetjes zijn speciaal voor het maken van sieraden en kan je gemakkelijk open en dicht drukken. Aan de ringetjes bevestig je ook je koord of kettinkjes naar keuze. De lengte tussen de elementen is ook helemaal aan jou. Zo ga je door tot dat alle elementen aan elkaar bevestigd zijn. Uiteindelijk bevestig je de elementen ook aan de basis hanger en voilà, je trendy muurhanger is klaar!


Inspiratie

Hieronder heb ik een aantal afbeeldingen ter inspiratie verzameld (ik heb deze afbeeldingen niet zelf gemaakt). Sommige van deze muurhangers worden voor wel 350 euro verkocht! Bizar als je beseft dat dit dus voor super weinig geld gewoon helemaal zelf thuis nagemaakt kan worden 😇. In een van de afbeeldingen zie je een luchtplantje verwerkt in de hanger, deze luchtplantjes zijn ideaal want ze leven van lucht! In deze blog had ik het al eerder over de luchtplantjes en vertelde ik hoe je er super schattige kwallen hangers van kan maken.


Zouden jullie dit eventueel leuk vinden als compleet DIY pakket? Laat het weten in de comments!#diy #diyblog #doehetzelf #doehetzelfblog #decoratie #diydecoratie

zelf kaarsen maken, zelf zeep maken, zelf bruisballen maken, zelf slijm maken, kaarsen maken pakket, zeep maken pakket, bruisballen maken pakket, slijm maken pakket,

Gratis verzending vanaf 19.50 binnen Nederland    🌼    1 tot max. 5 werkdagen levertijd   🌼     Eco friendly verpakking & materialen

Klanten service

Retourbeleid
Levertijd

Betalen

Contact opnemen

Zakendoen met Daffie's

Wholesale

Adverteren

Verkopen via Daffie's

© 2020

Bedrijfsinformatie

KVK nummer          76917509

E-mail adres           info@daffiesdiy.com

Contact persoon     Daphne Vlaar

Adres                   Acaciastraat 103,                                                           4814HG Breda. 

  • Instagram

Volg ons op Instagram!
@daffies.diy