top of page
  • Foto van schrijverDaphne

6x Leuke dingen om thuis te doen

Op zoek naar leuke (unieke) dingen om thuis te doen alleen of met vriendinnen? Ik heb hier mijn absolute favoriete top 6 op een rijtje gezet!Top 6 leuke dingen om thuis te doen:

  • Zeep maken

  • Kleien met luchtdrogende klei

  • Leer jezelf origami

  • Kaarsen maken

  • Bonbons maken

  • Leer jezelf modern borduren

zeep maken

1) Zeep maken

Het maken van zeep is een ontzettend leuk en ontspannend project. Je kunt allerlei verschillende zeepjes maken, de combinaties van geur, kleur en droogbloemen te decoratie zijn eindeloos. Het is ook een leuke manier om producten te maken die je op een dagelijkse basis gebruikt. Extra tip: geef overgebleven zeepjes cadeau! Handgemaakte bruikbare items vallen vaak wel in de smaak. Wil jij aan de slag met zelf zeep maken? We hebben heel veel complete starters pakketten in de webshop staan!kleien

2) Kleien met luchtdrogende klei

Kleien is een geweldige manier om te ontspannen en tegelijkertijd iets moois te creëren. Luchtdrogende klei hoeft niet een speciale keramiek oven in maar je kunt evengoed wel werkjes maken met keramiek effect door er een glossy sealer laag overheen te doen! Maak bijvoorbeeld een kaarsenhouder of plantenpotjes met de klei, verf ze met acrylverf en lak het af met een extra glossy sealer. Tip; dit is ook leuk om met een groep vriendinnen te doen! Met een compleet starters pakket kleien met alles erop en eraan is het net of je een workshop pottenbakken volgt maar dan thuis want alle pottenbak technieken komen aan bod!


3) Leer jezelf origami

Origami is een geweldige manier om je concentratie en nauwkeurigheid te verbeteren, en je kunt er eindeloze ontwerpen mee maken! Youtube staat vol met tutorials en met relatief weinig spullen kun je jezelf een hele middag goed vermaken en tegelijkertijd iets nieuws leren.


kaarsen maken

4) Kaarsen maken

Kaarsen maken is een leuke en ontspannende activiteit, en het resultaat is ook echt bruikbaar wat altijd leuk meegenomen is. Je kunt door zelf kaarsen te maken in bijvoorbeeld oude opgebrande kaarspotten ook mooi recyclen. Tip; ga een langs de kringloop, je vindt hier enorm veel leuke unieke theekopjes en potjes om een kaars in te gieten. Je kunt ook resten oude kaarsen gebruiken en opnieuw smelten om een hele nieuwe kaars van te gieten. Zo heb je alleen een stuk lont nieuw nodig! Ook leuk; Door geurolie toe te voegen aan je vloeibare kaarswax kun je een fijne geurkaars maken!


5) Bonbons maken

Als je een zoetekauw bent, dan is bonbons maken een leuk project voor jou! Je kunt allerlei verschillende smaken en vormen maken, en het is een leuke manier om je culinaire vaardigheden te verbeteren. Het zelf maken van bonbons is ook heel eenvoudig, het enige dat je nodig hebt is een siliconen mal met het liefst wat kleinere vormpjes. Kies je favoriete smaken, smelt chocolade en ga aan de slag. Een wat gedetailleerdere tutorial? Youtube staat vol met goede video's :)


6) Leer jezelf modern borduren

Borduren is een oude kunstvorm, maar met moderne technieken en stoffen is het weer helemaal terug! Het is een leuke manier om te ontspannen en tegelijkertijd iets moois te creëren. Het is naar mijn mening de meest rustgevende activiteit uit de lijst. Met alleen maar naald en garen kun je oude kussenslopen, tote bags, t-shirts, petjes etc. naar eigen smaak uniek maken. Ook leuk; een compleet borduurpakket! Met een modern borduurpakket voor beginners leer je binnen no-time de fijne kneepjes van het borduren, heb je straks een leuk zelfgemaakt werkje om aan de muur te hangen en kun je je nieuw geleerde borduur skills in de toekomst opnieuw gebruiken.


borduren

Dit zijn slechts een paar van de vele leuke dingen die je thuis kunt doen. Bedenk wat bij je past en waar je blij van wordt, en ga er lekker mee aan de slag! We hebben naast een aantal van de genoemde hobby's nog veel meer leuke DIY pakketten in de webshop staan, moeite waard om eens naar te kijken al zeg ik het zelf 😉

leuke dingen om thuis te doen

2 tot 3 werkdagen levertijd - Gratis verzending vanaf 22.49 binnen NL - Eco friendly verpakking & materialen

bottom of page